Maďarský guláš fotorecept

rein - fotkarein, 17. júna 2012
Maďarský guláš (fotorecept)
Foto: rein

Bez komentára

10
porcií
30 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
1,5 kg
1 ČL
1 kg
5 ks
4 ks
6 PL
2 l
2 hlavičky




Postup

  1. 1

    Na masti si opražíme cibuľu

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme paradajky a dusíme,až kým sa všetka voda nevypari.Tento zákla trvá asi hodinku a pol,ale ten je najdôležitejší.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mäso nakrájané na väčšie kúsky

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chvíľu ho podusíme,aby pustilo šťavu,pridáme mletú papriku,chilli,kmín,soľ,zamiešame a podlievame vývarom.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso na polovicu mäkké,pridáme rozdrvený cesnak,nakrájanú papriku a dusíme do mäkka.A toto je výsledok približne po štyroch hodinách.Dobrú chuť.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

vini55
Každý máme svoj maďarák, ja robím s pastou z údenej papriky a ešte k tomu času, robím v tlakáči a zhruba 50 minút, záleží od mäsa.
afataga
co uz chces na tomto komentovat? to treba iba jest :-) robim velmi podobny, na tanieri posypem kruzkami cibule
izabella929
dnes sme mali rovnaké chute.-)))) tiež som robila niečo podobné, ale úplne inak.-))pekný obed.-)
evanaaa
Dobre vypadá na tom tanieri, má hustú šťavu. Len ma mýli tá lyžička paradajok, ešte k tomu malá, nie je to chyba?Dávaš až päť paprík, anáď aj tých paradajok bude viac.
abcd1949
štiri hodiny žiadnom pripade ja by to urobila za dva a pol ,,,,,aj uvarím,,,
rein
abcd1949, uvar si to v tlakovom hrnci a budeš to mať ešte skôr. nemám slov
jozka2
sorry,s kade sa mi tam zobralo l. Knim= rascal.
jozka2
prepacte mne to pise na konci el tak je to bez l r a s c a.
hannes
Všetko je v poriadku, ale v pravom maďarskom guláši podľa mojej starej mamy - Maďarky N V maďarskom guláši nemá rasca čo hľadať. Bez rasce je lepší....Dôvod? Keď si kedysi v 17. storočí maďarskí čikóši varili v puszte guláš, celkom určite tam okrem mletej červenej papriky iné korenie nemali. Takže - cibuľa, mäsko, soľ, mletá paprika, zelená paprika, rajčiny a....dosť....ostatné "maďarské" guláše sú už iba variácie....aj keď zaiste chutné...
2010
Naco by nam bol ujo Google, musit ta sklamat v 17 storoci bol gulas na puste bez papriky ta sa pouzivala na horucku v bohatych rodinach, a slovo paprika sa objavilo v madarsku az koncom 18 storocia.
zaujmave citanie v madarskej Wiki
 hu.wikipedia.org/wiki/Guly%C3%A1s_(%C3%A9tel)...

PS:
Co mam skor zaujalo ze tu pisu zmena tradicneho koreneneho gulasu na novy paprikovy az v roku 1804 a este tradicny recept bol pokazeny a zmenil sa na gulasovu polievku tiez v 19 storoci.
2010
Este som zabudol, dovod preco sa asi zmenil na riedku polievku...zacali ho varit pre armadu.
Cheers
chemik
@vini55 (17.6.2012 12:01)

promiňte, ale pro mne hovězí guláš z papiňáku chutná jako z konzervy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia