Foto: rein
Bez komentára
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
240 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti si opražíme cibuľu
-
2
Pridáme paradajky a dusíme,až kým sa všetka voda nevypari.Tento zákla trvá asi hodinku a pol,ale ten je najdôležitejší.
-
3
Pridáme mäso nakrájané na väčšie kúsky
-
4
Chvíľu ho podusíme,aby pustilo šťavu,pridáme mletú papriku,chilli,kmín,soľ,zamiešame a podlievame vývarom.
-
5
Keď je mäso na polovicu mäkké,pridáme rozdrvený cesnak,nakrájanú papriku a dusíme do mäkka.A toto je výsledok približne po štyroch hodinách.Dobrú chuť.
tu cibuľu som naozaj zabudol
Gulas je perfektny.
zaujmave citanie v madarskej Wiki
hu.wikipedia.org/wiki/Guly%C3%A1s_(%C3%A9tel)...
PS:
Co mam skor zaujalo ze tu pisu zmena tradicneho koreneneho gulasu na novy paprikovy az v roku 1804 a este tradicny recept bol pokazeny a zmenil sa na gulasovu polievku tiez v 19 storoci.
Cheers
promiňte, ale pro mne hovězí guláš z papiňáku chutná jako z konzervy.