Zapečené kuracie prsia s broskyňou
Toto hlavné jedlo je nielen veľmi chutné a nenáročné, ale je vhodné aj na všedný deň...
Lečo a la Ja
Viem že každý má rád niečo iné ale rozhodla som sa pridať sem tú našu variantu...
Kuracie pečienky a široké rezance
Keď sa na obed pripravujú kuracie pečienky tak vždy s ryžou, alebo zemiakmi a čo takto s...
Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na...
Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou
Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro
Smažené houby
Všechny srdečně zdravíme. Jen se chci podělit o něco z nového domova. Jsme zase blízko...
Tikka masala (od Mariky)
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, ...
Krupicová kaša podľa Martina Haricha
Mladý slovenský spevák Martin Harich uvarí krupicovú kašu podľa legendárneho receptu jeho starej mamy.
Pečená koncoročná kačka
Je to už asi 20 rokov, čo sme s mojou nebohou Evelínkou vymysleli túto úpravu pečenia...
Bravčové v papieri
Tento recept mám z YT kanálu FoodWishes. Trhané mäso, alebo pulled pork, je jeden...
Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.
Špagety s kuracím mäsom a špenátom
Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom...
Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru
Chutný letný obed, príloha, či ľahká večera...
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Zemiakové placky pečené na plechu - haruľa
Moje dievčatá najnovšie nemajú radi mastné veci. Vymyslel som toto. Jedlo je robené skoro ako koláč....
Prešporský paprikáš s maslovými haluškami
Cibuľu podusíme na masti, opražíme mäso a podlejeme vínom. Keď je mäso polomäkké, poprášime...
Jednoduchý šalát s cuketou
Tak a máme to tu, sezóna pre záhradkárov v plnom prúde. Tento rok som si...
Bedľová pochúťka -jednohubka
Pochúťka preto, lebo sme mali len 2(slovom dve) Bedle jedlé. A chuť bola. Tak som...
Pečená kačka s lokšami a červenou kapustou
Domáce sú domáce. Sľúbila som im leto s nami a už majú aj jeseň. Teraz...
Cesnakové špagety
tento recept mám z relácie " varím, varíš, varíme" spred asi 15 tich rokov, ...
Bravčové stehno pečené v hrnci
Mal som bravčové stehno - orech a nechcelo sa mi s tým robiť nič zložité, tak...
Poğaça - kukuričné taštičky
Tieto poğaça su z kukuričnej muky v tvare taštičiek :-) Cesto je lahučké a velmi chutne....
Boršč (Борщ)
Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...
Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...
Vlčák
Pôvodný (česko)slovenský fastfood, na výlety, na cesty, na túry, či obedy v prírode...
Mäsové guľôčky v hubovej omáčke
Kým sú huby. Našla som na nete. Ja som ale trochu zmenila suroviny aj postup....
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
Jogurtové halušky s tvarohom a údenou slaninkou
Dávno sme nemali halušky s tvarohom a veľmi ich ľúbime. Pripravila som ich však síce s...
Plnený hovädzí mešec na šampiňónoch
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny....
Kráľovské rezne
Klobásu, syr, šampiňóny a cibuľu nakrájame (nastrúhame). Rezne naklepeme, okoreníme a osolíme.
Guláš z kuracích žalúdkov a húb václaviek
Když jsem před pár dny zavařovala václavky do sádla, jedna sklenička mi nechytla, tak jsem...
Bosniaky z celozrnnej ražnej, kukuričnej a hladkej múky
Kedysi bosniaky patrili k mimoriadne obľúbenému slanému kysnutému pečivu starej Bratislavy, podávali sa k sýtym polievkam,...
Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...
Letná ľahká pizza
Každý máme svoje odskúšané cesto na pizzu a považujeme ho za to najlepšie, preto ani nechcem...