Foto: martdekor
Plnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia, čo je v letných horúcich dňoch na nezaplatenie. Veď Zobraziť celý popisPlnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia, čo je v letných horúcich dňoch na nezaplatenie. Veď komu sa chce v horúcich letných dňoch stáť hodiny pri sporáku.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené šampiňóny opláchneme vo vlažnej vode, hlavičky oddelíme a vydlabeme od stopiek.
-
2
Vydlabané nožičky šampiňónov posekáme nadrobno.
-
3
Potom stredne veľkú cibuľu očistíme a pokrájame na drobno, podusíme na oleji, pridáme posekané stopky, osolíme, okoreníme ml. čiernym korením, dochutíme bazalkou a kečupom a krátko podusíme.
-
4
Do tejto zmesi pridáme rozšľahané vajcia a dusíme do zhustenia.
-
5
Touto zmesou naplníme hlavičky šampiňónov a poukladáme ich do olejom vymasteného pekáča, posypeme postrúhaným syrom a dáme do rozohriatej rúry piecť.Pečieme ich mierne do mäkka, až sa povrch zafarbí do zlatista pri 180 C asi 30 minút. Podávame ich s uvarenými zemiakmi, alebo s rôznymi druhmi pečiva.
-
6
Dobrú chuť !
Diskusia k receptu