Foto: frezia68
Zasa som našla inšpiráciu v časopise a pretože zemiaky a kapusta na rôzne spôsoby sú pre mňa častým zdrojom stravy,odkopírovala som.A že bolo Zobraziť celý popisZasa som našla inšpiráciu v časopise a pretože zemiaky a kapusta na rôzne spôsoby sú pre mňa častým zdrojom stravy,odkopírovala som.A že bolo chutné,pridávam pre záujemcov toto skromné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Samozrejme,že množstvá si každý upraví podľa počtu jedákov.My sme len dve a kyslú kapustu môžem len ja a nevadí mi zohriata na druhý a niekedy aj na tretí deň.Taký segedínsky :-))).Takže k veci.Na troche masti opražíme cibuľu,poprášime červenou paprikou a pridáme kyslú kapustu,ktorú nakrájame. Podusíme do mäkka a hotovo.
- 2
Slaninku som nakrájala a osmažila do chrumkava,nech si cholesterol nemyslí,že ho občas nepodporím.Veď je to môj dlhoročný kamarát a dosť ho ubíjam :-) ,tak nech sa vytešuje trocha.
- 3
Zemiaky som uvarila a vyšľahala ručne kašu s maslom,pridala trocha mlieka,muškátový postrúhaný orech,soľ.A tak vám tento náročný recept ponúkam.Nie vždy máme čas na vyváranie a varecháčska obec zemiakové jedlá obľubuje,tak DOBRÚ CHUŤ !
- 4
A pretože môj milý proťajšok pri stole kapustu nemôže,tak vraj jej stačí aj toto :-))),lebo kurča je kurča :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a na cholesterol je horší stres, ako ten kúsoček slaninky a ten stres sa takýmto dobrým jedlom a pohodou pri jeho konzumácii likviduje...
:-)