Proscuttom obalené plnené kuracie rolky

hoorus - fotkahoorus, 18. mája 2011
Proscuttom obalené plnené kuracie rolky
Foto: hoorus

Je to recept z jednej reštaurácie kde som praxoval.

45 minút
príprava
35-40 minút
na 120 °C

Suroviny

  (rezne)
  z konzervy
  z konzervy
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Ryžu (1kg) umyjeme a necháme odkvapkať. Do hrnca napustíme (2 litre) vodu a počkáme kým zovrie. Keď dosiahne bod varu pridáme ryžu a varíme kým voda nebude na jednej úrovni s ryžou a nebude tak trochu pripomínať mliečnu ryžu. Vtedy ju odstavíme, pridáme polovicu väčšej cibule a vložíme do vopred vyhriatej (120°C) rúry zapiecť na 15-20 minút. Ryža bude sypká, prevezme trochu chuť cibule a nelepí sa, je mäkká. 5 minút pred koncom úpravy pripravíme hrášok a kukuricu z konzervy, odlejeme šťavu a pridáme ju k ryži.

  2. 2

    Mäso tiež dôkladne premyjeme a utrieme papierovou utierkou. Prsia rozrežeme tak, aby sme do stredu mohli pridať všetky suroviny a zrolovať. Šunku a nivu nakrájame na malé kocôčky. Prsia začneme plniť špargľou, pretože ak by sme zmenili postup mohla by sa rozpučiť alebo zlomiť (nepoužil som čerstvú ale zaváranú). Potom naplníme nivou a nakoniec šunkou a celé to zrolujeme. Takto vzniknuté rolky obalíme prosciuttom. Alobal trošku polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Ja som použil menej korenia, pretože olivový olej, ktorý som použil je ochutení rozmarínom a ružovým korením. Nakoniec rolky zatočíme do alobalu a vložíme do horúceho oleja na 8-10 minút. Nakoniec ich vyberieme, odstránime alobal a vložíme do rúry na cca 5 minút (120°C). Rozrežeme a môžeme podávať s ryžou.

    Proscuttom obalené plnené kuracie rolky - obrázok 2

Diskusia k receptu

janger
@hoorus , neviem, ci to dobre chapem ;-)....To das tie do alobalu zabalene rolky do horuceho oleja? Na panvici? Alebo do rury?
cica2
krásne foto a aj recept! Ináč tiež ma prekvapila tá príprava v tom alobale, teda to opečenie v horúcom oleji, kvôli čomu sa to tak robí?
hoorus
Takto - po zabalení do alobalu to môžete pokojne aj vo fritéze, aj v hrnci s olejom, ale panvicu neodporúčam, pretože tie rolky by mali byť celkom ponorené do oleja. Že prečo sa to tak robí si nie som istý, ale myslím si, že je to kvôli tomu, aby mäso nenasalo olej ale aby jej prirodzená šťava ostala. A tiež zabráni tomu, aby sa rolky rozpadli, netreba použiť niť ani žiadne iné pomôcky. potom ich jednoducho vyberiem, vybalím a na chvíľočku ešte prepečiem v rúre, ak by sa len náhodou mäso celkom neprepieklo a taktiež to prosciutto dostane krajšiu farbu, no mäso popritom na kvalite nestráca.
cica2
aha, tak už viem a vďaka za odpoveď:)
jerica
neodmietla by som,chutné jedlo dala by som kopec šalátu,mňam:-))
janger
Dakujem za vysvetlenie :-). Zaujimava priprava, este som tak nevidela... Ale moze to byt vyborne.
bozulka
Vyzerá to luxusne a určite aj dobre chutí.Ten postup je aj pre mňa nóvum.Určite urobím.
helca103
pre mňa je to tiež novinka takáto príprava, ale je to velmi zaujímave a same dobré suroviny mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia