Foto: hoorus
Je to recept z jednej reštaurácie kde som praxoval.
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Ryžu (1kg) umyjeme a necháme odkvapkať. Do hrnca napustíme (2 litre) vodu a počkáme kým zovrie. Keď dosiahne bod varu pridáme ryžu a varíme kým voda nebude na jednej úrovni s ryžou a nebude tak trochu pripomínať mliečnu ryžu. Vtedy ju odstavíme, pridáme polovicu väčšej cibule a vložíme do vopred vyhriatej (120°C) rúry zapiecť na 15-20 minút. Ryža bude sypká, prevezme trochu chuť cibule a nelepí sa, je mäkká. 5 minút pred koncom úpravy pripravíme hrášok a kukuricu z konzervy, odlejeme šťavu a pridáme ju k ryži.
- 2
Mäso tiež dôkladne premyjeme a utrieme papierovou utierkou. Prsia rozrežeme tak, aby sme do stredu mohli pridať všetky suroviny a zrolovať. Šunku a nivu nakrájame na malé kocôčky. Prsia začneme plniť špargľou, pretože ak by sme zmenili postup mohla by sa rozpučiť alebo zlomiť (nepoužil som čerstvú ale zaváranú). Potom naplníme nivou a nakoniec šunkou a celé to zrolujeme. Takto vzniknuté rolky obalíme prosciuttom. Alobal trošku polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Ja som použil menej korenia, pretože olivový olej, ktorý som použil je ochutení rozmarínom a ružovým korením. Nakoniec rolky zatočíme do alobalu a vložíme do horúceho oleja na 8-10 minút. Nakoniec ich vyberieme, odstránime alobal a vložíme do rúry na cca 5 minút (120°C). Rozrežeme a môžeme podávať s ryžou.
- 2
Diskusia k receptu