Foto: inustek
To, že sú halušky uvarené bez múky, nie je žiaden zázrak, jednoducho je múka nahradená ovsenými vločkami :D
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajce, premiešame a pridáme mleté ovsené vločky. Cesto musí byť trochu hustejšie ako na klasické halušky. Uvaríme ich vo vačšom množstve posolenej vody asi 5 minút. Prepláchneme vodou a necháme odkvapkať.
- 2
Podávame, ako sme zvyknutí - s bryndzou, smotanou, syrom... Vrch ozdobíme slaninkou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A s tak výborne vypraženou slaninkou, ako máš Ty. Dala by som si.
včera som robila zemiakové placky a tiež som namiesto múky dala mleté vločky a nikto! na to neprišiel... :)
a pre istotu som slovo halušky dala do úvodzoviek, aby ten názov náhodou niekoho neiritoval...