„Halušky“ bez múky

inustek - fotkainustek, 13. januára 2015
„Halušky“ bez múky
Foto: inustek

To, že sú halušky uvarené bez múky, nie je žiaden zázrak, jednoducho je múka nahradená ovsenými vločkami :D

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajce, premiešame a pridáme mleté ovsené vločky. Cesto musí byť trochu hustejšie ako na klasické halušky. Uvaríme ich vo vačšom množstve posolenej vody asi 5 minút. Prepláchneme vodou a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Podávame, ako sme zvyknutí - s bryndzou, smotanou, syrom... Vrch ozdobíme slaninkou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Tie halušky sú výborné. Nechávam pred varením trochu postať, viac sa "napije" cesto, až potom hádžem do vody.
A s tak výborne vypraženou slaninkou, ako máš Ty. Dala by som si.
pre @marianne ja kupujem obyčajné celé vločky,ktoré doma hodím do mixéra a mám mleté. ale ak sa dajú kúpiť úplne najemno pomleté, tak tam si myslím, že ani rozdiel nebude. mladšej dcérke chutili, ja som ich tiež zjedla v pohode,ale staršia ich moc nechcela a aj manžel povedal, že nie sú také dobré ako klasické. ale už som skúšala aj tak, že som dala pol na pol múku a vločky. vtedy to všetci bez slova zjedli :D
včera som robila zemiakové placky a tiež som namiesto múky dala mleté vločky a nikto! na to neprišiel... :)
ďakujem vám všetkým za komentáre, kto nepoznáte, vyskúšajte, možno vám zachutia...
a pre istotu som slovo halušky dala do úvodzoviek, aby ten názov náhodou niekoho neiritoval...

Pridaj komentár k receptu: