Foto: dada777
Fašírky pripravené z chudého bravčového mäsa s kapustou sú šťavnaté a nie je do nich potrebné pridávať žiadne koreniny, majú výbornú chuť. Moje fašírky Zobraziť celý popisFašírky pripravené z chudého bravčového mäsa s kapustou sú šťavnaté a nie je do nich potrebné pridávať žiadne koreniny, majú výbornú chuť. Moje fašírky sú pripravené pre bezmliečnu diétu. Pri príprave je potrebné mať strúhanku z chleba alebo pečiva bez mliečnych zložiek, najlepšie domácich. Recept je vhodný aj pre celiatikov, ale tí musia použiť svoje celiatické pečivo alebo chlieb. Ostatní môžu použiť strúhanku bez obmedzení. Nech sa páči...
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g (pliecko) |
|
1 krajec |
|
1/4 ks |
|
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
1,5 ČL |
|
Na obaľovanie: | |
|
|
1 ks |
|
na poliatie fašírok |
|
Postup
-
1
Bravčové mäso nakrájame na kocky a zomelieme spolu s cesnakom.
- 2
Kapustu uvaríme vcelku v osolenej vode domäkka a potom ju narežeme na malé kúsky. K pomletému mäsa pridáme soľ, vajcia a zapracujeme krajec staršieho chleba namočený v studenej vode, ktorý ešte pred použitím vyžmýkame. Nakoniec vmiešame nadrobno nakrájanú kapustu.
- 3
Zo zmesi tvarujeme fašírky, obaľujeme ich v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Rúru si zapneme na 200°C a počas pečenia používame teplovzduch. Po vyhriatí rúry teplotu znížime na 180°C a necháme zapnutý teplovzduch. Fašírky z oboch strán namočíme do oleja pripraveného v miske, uložíme na plech a vložíme do rúry. Po 15 minútach ich otočíme na druhú stranu a pečieme ešte asi 10 minút. Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu