Kôprový posúch
Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 9. augusta 2011
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 9. augusta 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 1 ks (opražená na oleji) |
|
| 200 g, varené |
|
| 1 KL |
|
| 400 g |
|
| Cesto: | |
| 1000 g |
|
| 1 ks |
|
| 500 ml |
|
| 1 KL |
|
| 1 kocka |
|
| 2 KL |
|
Postup
-
1
Pripravený kvások ( 50 ml mlieka, cukor, soľ, droždie) vmiešame do múky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť cca pol hodiny.
- 2
Cesto roztiahneme na papierom vyložený plech. Na rozložené cesto rovnomerne rozotrieme plnku (bryndza, cibuľka, zemiaky), polejeme kyslou pochúťkovou smotanou a posypeme kôprom.
- 3
Pečieme najprv 10 minút na 250 oC, potom 15 – 20 minút na 170 oC.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu