Kôprový posúch

Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 9. augusta 2011
Kôprový posúch
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
35 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Plnka:
200 g
1 ks (opražená na oleji)
200 g, varené
1 KL
400 g
Cesto:
1000 g
1 ks
500 ml
1 KL
1 kocka
2 KL




Postup

  1. 1

    Pripravený kvások ( 50 ml mlieka, cukor, soľ, droždie) vmiešame do múky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť cca pol hodiny.

  2. 2

    Cesto roztiahneme na papierom vyložený plech. Na rozložené cesto rovnomerne rozotrieme plnku (bryndza, cibuľka, zemiaky), polejeme kyslou pochúťkovou smotanou a posypeme kôprom.

  3. 3

    Pečieme najprv 10 minút na 250 oC, potom 15 – 20 minút na 170 oC.

Diskusia k receptu

slavka11
mnam taketo veci mozem a chcem sa opytat to cesto je na kolko plechov lebo my ked robime z kila muky je to na 4 plechy
bozulka
Ja som so zemiakmi ešte nerobila.Na jeden olech robím z 350g múky
3sandra3
presne,,, aj ja som chcela poznamenať, že z toho množstva múky nemôže byť iba jeden plech
rela
Ďakujem za dobrý typ na večeru. Robila som ho včera. Robievam podobný iba so smotanou. Pridať zemiaky do plnky ma nenapadlo, je to však dobrá rada. Mala som málo bryndze a zemiakmi sa plnka "nadstavila."




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia