Tvarohový osúch

Ján Tomeček
šéfkuchár hotela Polex v Senici, 8. novembra 2010
Tvarohový osúch
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

300 g
 trochu
 trochu
 štipka na kvások
 trocha
1 ks
Plnka:
3 ks, veľké
1/2 kocky
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto vypracujeme spolu s kváskom a necháme kysnúť. Medzitým si pripravíme plnku. K roztlačeným uvareným zemiakom pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú sme osmažili na oleji.

  2. 2

    Pridáme nadrobno posekaný kôpor, tvaroh a toľko smotany aby nám vznikla hustá kaša.

  3. 3

    Cesto roztiahneme na vymastený plech a plnku rozotrieme na vrch cesta, popicháme vidličkou a pečieme v horúcej rúre. Môžeme podávať s oškvarkami.

Diskusia k receptu

stefanm
...vyskúšal som a dobre som urobil!!!Bude večer na balkóniku ku vínečku.

stefanm
a pridal som do plnky nadrobno nakrajené dva plátku dusenej šunky.
marianne69
Chcela som napisat,ze za vyskusanie by to aj stalo:-)))takze,uvarene,zjedene a dobre to je,ide sa na to...(KK)
evanaaa
Smotana tam ide kyslá? Ale asi ano, sladká sa nehodí a je aj riedka.
stefanm
...ja som tam dal skoro celý kelímok ky.smotany a hodne kôpru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia