Bravčové plnené mletým mäsom fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 14. augusta 2015
Bravčové plnené mletým mäsom (fotorecept)
Foto: bambulkaaa

Po dlhej dobe som robila toto fajnové jedlo no plnila som ich mlatým mäsom tak ich pridávam k inšpirácii na nedeľný obed :)

Suroviny

1 kg (alebo br. stehno - orech)
 plnotučná
Na mletú zmes:
 drvená sušená
500 g
1 ks celé
 mletá
1 kopcom ČL
1 ks
Na šťavu pod mäso:
podľa chuti 1-1,5 PL čerstvá
4 ks väčšia
4 strúčiky
 mletá
podľa potreby na zahustenie
Príloha k mäsu:
 varené




Postup

  1. 1

    Z mäsa si narežeme rezne osolíme ich a poriadne vyklepeme musia byť tenšie ako na vyprážané rezne. Pripravíme si mleté mäso (ak máte bôčik tak si ho zomelieme) dáme si ho do misky pridáme celé vajce všetky koreniny (koreniny som nepísala množstvo pridajte si ho podľa vlastnej chuti ako kto má rád) a poriadne zamiešame. Do mištičky si dáme horčicu na potieranie rezňov.

    Bravčové plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A môžeme začať robiť vtáčiky. Rozklepaný rezeň si prerežeme na polovice aby sme mali menšie vtáčiky stranu na ktorú budeme dávať mletú zmes si potrieme horčicou v dlani si urobíme z mletého mäsa guľku ako väčší vl.orech potom si vytvarujeme šúlok a položíme ho na kraj mäsa zrolujeme a spojíme ihlou na mäso alebo špáradkami. Takto pokračujeme až máme urobené všetky vtáčiky.

    Bravčové plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si cibuľu a cesnak očistíme si ich cibuľu si nakrájame na kocky cesnak si pretlačíme alebo ak chcete môžete si ho len nakrájať. Nakrájame si zelerovú vňať nie veľmi veľa lebo je dosť aromatická no nemusíte si ju tam dávať ak ju nemáte radi šťava bude mať aj bez nej dobrú chuť ;) Nakrájanú cibuľu a cesnak si dáme do väčšej rajnici aby sa nám tam zmestili vtáčiky.

    Bravčové plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji si opražíme z každej strany vtáčiky vyberieme si ich na tanier a zakryjeme si ich. Výpek si nalejeme na cibulu ak treba pridáme ešte olej a opražíme si ju do sklovita pridáme koreniny, zelerovú vňať podlejeme vodou a necháme zvrieť.

    Bravčové plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď nám to vrie pridáme mäso ak treba ešte podlejeme vodou alebo vývarom aby boli vtáčiky ponorené prikryjeme pokrievkou a keď nám to začne vrieť varíme prikryté za občasného miešania 1 hodinu. Po hodine vyberieme jedno mäsko a okoštujeme ho ak je mäkké dochutíme ak treba šťavu korením a soľou (ja pridávam aj za 1 čl kr.cukru na spojenie chutí) Mäso si vyberieme na tanier povyberáme ihly alebo špáradká. Šťavu si poprášime cez sitko hladkou múkou poriadne zamiešame necháme prevrieť vrátime tam mäso ešte chíľku necháme povariť a máme hotovo :)

    Bravčové plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu si urobíme tarhoňu, ryžu alebo varené zemiaky. Prajem Vám dobrú chuť :) Na záver sa chcem poďakovať redakcii za pomoc pri pridávaní receptu :)

    Bravčové plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
nazov je uplne od veci, co ma toto jedlo spolocne so spanielskym vtacikom? podla mna vobec nic
bambulkaaa
Vela receptov nema s nazvom nic spolocne no aj napriek tomu je to jedlo vyborne... Ja som uz takych skusala mnoho a vobec mi tam nevadilo ze nazov nema nic spolocny s receptom...
katka78
Pri všetkej úcte @bambulkaaa , takýto argument je pekná hlúposť. Jedlo a jeho názov majú byť v zhode a nemá to nič spoločné s tým, či je chutné, alebo nie. Pritom tvoje jedlo vôbec nevyzerá zle, dokonca pre mäsožravcov je ako stvorené (veď čo môže byť lepšie ako mäso s mäsom), akurát to NIE JE španielsky vtáčik, tak načo zavádzajúci názov? Španielsky vtáčik sa tradične pripravuje z hov. mäsa, ďalej sa používa slanina, horčica a typický je plnkou z vareného vajca, zaváranej uhorky a párku, ktorých chuť sa prenesie aj do vzniknutej omáčky. Ak privriem oko nad vegetou (koniec koncov ju používa aj moja mamina a na jej jedlo nikdy nerepcem), vďačne by som sa tvojim jedlom ponúkla. Sotva by si ma však presvedčila, že jem španielske vtáčiky. Smolu majú začínajúce kuchárky, ktoré sa len učia variť a názvom jedla nekorešpondujúcim s receptom ich zbytočne pletieš. Skús si prípadne prečítať tento článok  varecha.pravda.sk/diskusie/mozno-je-dobre-vediet-nazvy-je...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia