Vajce s múkou

spisovatel5 - bez fotkyspisovatel5, 3. októbra 2014

Recept pochádza od mojej mamy. Vajce s múkou mám veľmi rád, lebo sú to rýchle a výdatné raňajky. Často to používam na raňajky.

10 minút
príprava

Suroviny

1 pl
1
1 dcl
 štipka




Postup

  1. 1

    Z hrubej múky, vajíčka a 1 dcl mlieka vytvoríme jemnú hmotu do ktorej pridáme vegetu, soľ, mleté čierne korenie, mletú sladkú a štipku štipľavej mletej papriky, štipku sódy bikarbóny. Túto zmes vylejeme do mierne zohriatého oleja a okamžite miešame, aby sa nám to nepripálilo. Podávame s chlebom, sladkokyslou uhorkou, alebo so sladkokyslým zeleninovým šalátom ( v letnej sezóne k tomu môžeme podávať aj paradajkový šalát ) .

Diskusia k receptu

denyany
O tomto som jakživ nepočula. Ale človek sa učí celý život...
tiginko
predstav si, že moja mama toto robievala tiež, ale bez vegety a papriky. U nás sa to volalo falošný mozoček. Ja som to nikdy nerobila, ale viem, že to bola zmes vajec, múky a mlieka, ktorá sa upražila ako praženica. Pamätám si to aj ako sýte jedlo pod stanom, pripravené na plynovom variči
jamarlen
keď moja babička robila rezne, tak sa dedko, ktorý to už mal so žuvaním ťažšie, tešil vždy na placku zo zvyškov na prípravu trojobalu - vajcia, rozšľahané v mlieku, múka, strúhanka, vysmažené na čerstvej, voňavej bravčovej masti to aby sa mu tam nedostali pripálené omrvinky z opadanej strúhanky. bol som vždy smutný, že sa mi z placky málo ušlo, lebo vtedy mi tiež chutila viac, ako rezeň:)
tvoj rcp. mi to pripomenul
mijaita
Vegeta = devastační dochucovadlo všeho dobrého. Zkus to jednou bez ní!
kaya60
Presne toto jedlo robieval moj ocko, mi to pripomenulo detstvo, nepamatala som si ako sa to varilo, takze dakujem:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia