Foto: katka1903bart
Dnes som robila plnené lángoše so salámou a syrom, inšpirovali ma k tomu trhy, na ktorých si vždy zgustnem na nich :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do 200 ml vlažného mlieka dáme cukor a droždie, dobre vymiešame a naháme podkysnut. Medzitým si vo väčšej miske prichystáme múku, sol a biely jogurt alebo smotanu. Ked máme droždie prichystané nalejeme ho do misky a premiesame. V prípade potreby dolejeme zvyškom mlieka. necháme podkysnúť
- 2
Keď máme cesto prichystané, naolejujeme si bud dosku alebo stol, cesto pekne ponatahujeme ako keby sme robili obycajne langose. Ked uz mame dostatocnu velkost na jednu polku cesta dáme na malé kocky nakrájanu salamu a posypeme postruhanym syrom, druhou stranou cesta prelozime a skontrolujeme ci nieje niekde diera a cesto pekne drží.
- 3
Ked už máme langose prichystané dáme si ich na olejom vyliatu rozpálenu panvicu a pripravujeme. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu