Foto: sladkakatka
Milujem tento recept, nakoľko obyčajné zemiakové placky sa mi už zunovali a v mrazničke som mala nejakú tú voľnú zeleninu, vyskúšala som :-) Skúste Zobraziť celý popisMilujem tento recept, nakoľko obyčajné zemiakové placky sa mi už zunovali a v mrazničke som mala nejakú tú voľnú zeleninu, vyskúšala som :-) Skúste aj vy , viem , je tu veeeeeeeeeeeľa takých receptov, no nemala som čas skúmať ich :-p
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame na jemno, tak isto aj česnek. Do toho pridáme rozmrazenú zeleninovú zmes akú máme doma, myslím, že je toho asi 450 gramov, potom vajcia, vegetu a múku na zahustenie, mne zemiaky pustili šťavu a aj zelenina nejakú obsahovala, síce som ju premyla v sitku pod vodou. Všetko zmiešame. Dochutíme mletým čiernym korením.
-
2
Vysmážame v horúcom oleji, kto má teflónovú panvicu, oleja použije len minimálne, ale nie sú také chrumkavé potom :-)
-
3
Vysmážame z oboch strán na miernom ohni, lebo sú hrubšie, aby sa dobre prepiekli :-) Ja ich vyberám na papierový obrúsok, aby prebytočný olej stiekol :-)
- 4
Servírujeme na tanier, ja som si posypala strúhaným syrom, môj manžel určite zaje našou domácou klobásou :-) Deťom som k tomu uvarila čajík <3 Takže, kto má diétu, nech neje, nečíta a nevarí :-p
- 4
Diskusia k receptu