Syr bez vysmážania fotorecept

klaura - fotkaklaura, 22. októbra 2010
Syr bez vysmážania  (fotorecept)
Foto: klaura

Zistila som, že tento výborný, jednoduchý recept na Vareche chýba ... a to je škoda. Takýto syr je zdravší ako klasický vysmážaný, pretože Zobraziť celý popisZistila som, že tento výborný, jednoduchý recept na Vareche chýba ... a to je škoda. Takýto syr je zdravší ako klasický vysmážaný, pretože neobsahuje toľko tuku a syr v ňom je šťavnatý a vláčny.

4
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
4 ks
 na vymastenie šálok

Postup

  1. 1

    Syr si nastrúhame, šunku nakrájame na drobné kocky, Môžete použiť ľubovoľnú salámu, ja som mala kurací parizer.

    Syr bez vysmážania  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Klasické raňajkové porcelánové šialky vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na 1 osobu - 1 šialka, pre lepších papákov aj 2 :)

    Syr bez vysmážania  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na dno šialky dáme vrstvu syra.

    Syr bez vysmážania  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom vrstvu šunky (salámy, párkov ...)

    Syr bez vysmážania  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to rozklepneme do každej šialky 1 vajíčko, môžeme osoliť, okoreniť ... ale ja nesolím ... syr je slaný dosť ...

    Syr bez vysmážania  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zas vrstvu šunky.

    Syr bez vysmážania  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plnenie šialky ukončíme vrstvou syra.

    Syr bez vysmážania  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Šialky uložíme na plech (pekáč) a nalejeme do neho vodu ... Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia si každá odhadne sama podľa svojej rúry ... syr by mal mať krásnu zlatú farbu a chrumkavú kôrku.

    Syr bez vysmážania  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečieme do zlatista. Podávame so zemiakmi, keďže varíme zdravo, aj zemiačky sú len uvarené ... :) a s čalamádou zo súdka ... Samozrejme, že si pokojne môžete dať k tomu hranolky, opekané zemiaky, kašu ....

    Syr bez vysmážania  (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tatranka
Páči sa mi tento recept.Na rýchle papkanie,hádam aj na studeno celkom zaujímavý.
danculka
Páči sa mi to, vyskúšam,Dnešok je samé prekvapenie,dám do KK.dík.
dorisa
A to možem v obyčajných šálkach robiť, alebo len vo varnom skle?
evusik
ja toto robím do formy na mafiny a pridala som aj hríby ..... je to fakt výborné
klaura
@dorisa : v úplne obyčajných ... voda v plechu ich ochráni, ale aj tak sú pri vyberaní horúce ... treba dať pozor ...
klaura
raz som to robila vo forme na mafiny, bolo to dobré, chrumkavé, robila som to bez vody ... ale mám malé formičky zmestila som len trochu syru, trochu šunky a vajíčko ... :)
klaura
dík, zajtra utekám pozrieť do lidla ... teda dnes ... :)))
larisamihalik
aj ja mám ten plech na mafiny, dokonca som robila v ňom aj kysnuté tvarohové a lekvárové buchty, sú výborné, nič z nich nevytečie sú navrchu chrumkavé a vo vnútri mäkučké
darinocka
Mám len tri pollitrové porcelánové hrnčeky a potrebovala som aj štvrtý.Do klasických 2,5 dl som nechcela dať a tak som piekla v silikónovom.Čistý silikón to zrejme nebol,lebo so syrom sa upiekol aj on. ;))
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
robila som už niečo také, je to zaujímavé, dobré, ale mne sa to zdalo dosť ťažké jedlo. Ale za odskúšanie to stojí, a potom sa každý rozhodne.
zdezda
aj ja poznám tento recept, je diétnejší a celkom chutný,( vyprážaný mi chutí viac), no robila som to v mikrovlnke, vtedy treba vajíčko prepichnúť, aby neexplodovalo :-), no a nerobí sa to vo vode:-)
janger
@klaura , to vobec nevadi, ze tento recept tu uz bol! Tie predchadzajuce som si nejako nevsimla a tento tvoj ano! Tak diky! Iste dobra papanicka!
evanaaa
Už s aspomínalao, že jeden recept sa vyskytne viac krát, prípadne trochu zmenený, ale to nevadí, keby niekomu vadilo, tak tých ďalších by to odradilo od pridávania, lebo sa hne´d nedá zisťovať, či je ten alebo onen recept už raz daný. A - Opakovanie je matkou múdrosti "! Tak teda, smelo do toho!
daniela1
Robievam takýto syr v panvici na volské oká. Na spdok si dám štyri škvarky slaninky, pripadne salám, posypem syrom, rozbijem vajce, a zase posypem syrom. Opečiem, obrátim, podávam so šalaátom. občas pridávam aj koliesko paradajky medzi.
marienka44
Jej,ja mam 2 polievkove misky z jenskeho skla. Tam to urobim, su kónicke, nevadi.
klaura
marienka44 vyskúšaj, kónický tvar je fajn ... a prajem dobrú chuť ... :)
klaura
varecháči, ďakujem za všetky komenty ... potešili ... :)
tatranka
Až dnes som prišla na tento tvoj recept a je ohromný.Pridávam do KK.
cinkla
Ani ja som tento recept nepoznala. Ale .... musi tam byt ta salama ?
cica2
tak toto som tiež nepoznala, supér nápad a rada vyskúšam:)....krásne naaranžované a aj ten fotopostup je supér!!!
nadasky
Pozdravujem Vás klaura,tak toto je super! dakujeme urobíme.
elisticka
@klaura ja som rada ze je tu a ked som to hladala a dala do vyhladavaca to neukazalo.. skoda mohla som robit podla teba mas ho krasny:-))) ale si ho ukladam a vyskusam:-)) dakujem
klaura
branislav ... som rada, že chutilo ... :)
manka1
@klaura - to čo napíšem nie je k tomuto receptu - aj keď sa musím priznať - rozmýšľala som ako ti odpoviem - k jednému receptu o kapustovo-zemiakových pagáčoch si sa pýtala, že či sa dá použiť aj kyslá kapusta do cesta primiesiť. Keby som ti odpoveď napísala tam, tak si ju nemusíš prečítať. Preto som to vymyslela takto. Tá kyslá kapusta sa dá primiešať do kysnutého cesta - tu na Liptove to volajú meteník - a robievame to ako také kopčeky - lebo cesto si vymiesime také redšie, a potom ho lyžicou ukladáme na plech. takže pagáče by som asi nerobila, ale dá sa to takto. Inak tento tvoj vysmážaný - nevysmážaný syr je zaujímavý - vyskúšam.
klaura
@manka1 ďakujem za odpoveď .... :) dobre si to vymyslela ... :) určite pagáčiky vyskúšam ... prajem pekný deň ...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha