Takto pripravená ryba vydrží aj niekoľko mesiacov. Nemusí byť v chladničke, keď ako nádobu použijete súdok na kyslú kapustu. Ja som to tak Zobraziť celý popisTakto pripravená ryba vydrží aj niekoľko mesiacov. Nemusí byť v chladničke, keď ako nádobu použijete súdok na kyslú kapustu. Ja som to tak mal 10 mesiacov a verte, že čím bola staršia, tým bola chutnejšía. Sama o sebe je veľmi chutná, ale dajú sa z nej pripraviť aj rôzne rybacie šaláty, alebo treska. Vyskúšajte a nebudete sklamaní. DOBRÚ CHUŤ!
Postup
-
1
Kapra zbavíme šupín. Filetovaním odstránime chrbtovú kosť s rebrami. Na 7 až 10 dní podľa hrúbky filetov naložíme do nálevu č.1. Nálev č.1.: 3 l octu, 3 l studenej vody, 9 polievkových kopcových lyžíc soli.
- 2
Po 7 až 10 dňoch filety vyberieme, svalové kosti sú už úplne rozpustené, filety zbavíme kože, ide to ľahko. Uvaríme nálev č.2.: 4x100 g sáčky zelka, 2 l octu, 600 g cukru 7 l vody
- 3
Vrstvujeme do pripravenej nádoby, najlepší je súdok na kyslú kapustu. Najprv cibuľu feferónku a potom rybu, tak pokračujeme kým nenaložíme všetkú rybu. Posledná vrstva musí byť cibuľa.Potom všetko zalejeme nálevom č.2. Na súdok dáme veko a do žľabu nalejeme vodu. Súdok uložíme do pivnice, alebo komory. O 2 týždne môžeme jesť, už to bude ako tak uležané, ale čím dlhšie to bude v súdku, tým to bude chutnejšie. Takto pripravenú rybu môžete skladovať kľudne aj celý rok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak to naozaj skúsim... @14azi14 zaujímavý recept, ktoré iné ryby odporúčaš takto robiť? (filety si kúpim) iba také mastnejšie? a verím, že možno nakladať aj do veľkého skleneného zaváraninového pohára... do kupenských zavináčov už dávajú toľko umelého sladidla, že sa to nedá v chuti prehliadnuť :(
Ako prvé je dať ryby do nálevu na zmäknutie hlavne kostí .Tu je ten nálev: 1l vody,4dcl octu, 140-150g soli.Očistené ryby zalejeme týmto nálevom a necháme na chladnom mieste postáť 6až 7dní.
Potom dávame ryby do druhého nálevu , postup je prakticky zhodný s tým čo tu k nemu diskutujeme.Ryby kladieme do pohára , prekladáme cibuľou , kapustou , mrkvou , teda tým čo komu chutí a čo má rád a nakoniec zalejem klasickým sladkokyslým nálevom ako na uhorky. Bolo to vždy vynikajúce a klasické slede z Ryby sa tomu ani nepribližujú.