Foto: olinecka
Tieto rožky pečiem rada dajú sa plniť rôzne,ale u nás obľubené salámove.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
200 ml |
|
150 ml vlažné |
|
300 ml vlažná |
|
podľa chuti |
|
2 ČL |
|
1 kocka |
|
Plnka: | |
200 - 250 g tenké kolieska |
|
200 g (alebo Eidam) |
|
podľa potreby |
|
Na potretie: | |
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka rozdrobime droždie pridáme štipku soli,lyžičku cukru dáme na teplé miesto nakysnuť .
-
2
Múku vysypeme na pracovnú dosku pridáme soli,cukor ,kvások,olej a vlažnú vodu.Vypracujeme vlačné cesto.
-
3
Potom si ho rozdelíme na 6 rovnaké bochniky,ktoré necháme nakysnuť 30-40 minút,zakryjeme utierkou.
-
4
Každý bochnik rozvaľkame a rozrežeme na 8 dielikov.Salamu poukladame na ,každý dielik potrieme horčicou a dáme trocha syra.Zrolujeme od seba do stredu,aby sa urobil rožok ,ohneme ,poukladame na vymastený plech.Vrch potrieme olejom a rozšľahanym vajičkom..Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 25 minút do zlatista.Upečene ešte horúce potrieme olejom budú mäkké dlhšie,keď vydržia.Ja som plnila aj lekvárom a nutelou.Plnka môže byť orechova,tvarohova,jablkova každý ako má rád.U nás idú salamové.
-
5
Vhodné na raňajky,desiatu,olovrant ,ľahku večeru dobrú chuť.
Diskusia k receptu