Berlínske syrové špecle
šéfkuchár hotela Magnólia v Piešťanoch, 23. novembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
2 lyžice |
|
1 balenie |
|
Omáčka: | |
3 strúčiky |
|
2 zväzky |
|
5 ks |
|
|
|
2 lyžice |
|
500 ml |
|
100 g |
|
|
|
4 lyžice |
|
1 plátok |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Dáme variť vodu, ktorú osolíme a pridáme pár lyžíc oleja. Keď sa voda začne variť, pridáme špecle a varíme ich asi 20 min. Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame najemno, veľké šampiňóny na plátky a špenát na slížiky. Cesnak prelisujeme. Vo vyššom hrnci rozohrejeme olivový olej a kúsok masla. Pridáme cibuľu a podusíme ju.
- 2
Vsypeme šampiňóny, zmes osolíme, okoreníme, okmínujeme a ďalej dusíme. Zmiešame pol litra mlieka alebo smotany, rozmiešame s múkou a vlejeme k šampiňónom. K základnej omáčke pridáme smotanový syr a necháme rozpustiť. Podľa potreby omáčku rozriedime vývarom špeclí.
- 3
Asi 5 minút pred koncom varenia pridáme do omáčky špenát s cesnakom. Uvarené špecle scedíme a vmiešame do omáčky. Špeclovú dobrôtku rozdelíme na taniere a podľa chuti a fantázie zdobíme červenou cibuľou, mrkvou a petržlenovou vňaťou. Podávame ihneď.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyskusam s nim..