Berlínske syrové špecle
šéfkuchár hotela Magnólia v Piešťanoch, 23. novembra 2010

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 2 lyžice |
|
| 1 balenie |
|
| Omáčka: | |
| 3 strúčiky |
|
| 2 zväzky |
|
| 5 ks |
|
|
|
|
| 2 lyžice |
|
| 500 ml |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| 4 lyžice |
|
| 1 plátok |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Dáme variť vodu, ktorú osolíme a pridáme pár lyžíc oleja. Keď sa voda začne variť, pridáme špecle a varíme ich asi 20 min. Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame najemno, veľké šampiňóny na plátky a špenát na slížiky. Cesnak prelisujeme. Vo vyššom hrnci rozohrejeme olivový olej a kúsok masla. Pridáme cibuľu a podusíme ju.
- 2
Vsypeme šampiňóny, zmes osolíme, okoreníme, okmínujeme a ďalej dusíme. Zmiešame pol litra mlieka alebo smotany, rozmiešame s múkou a vlejeme k šampiňónom. K základnej omáčke pridáme smotanový syr a necháme rozpustiť. Podľa potreby omáčku rozriedime vývarom špeclí.
- 3
Asi 5 minút pred koncom varenia pridáme do omáčky špenát s cesnakom. Uvarené špecle scedíme a vmiešame do omáčky. Špeclovú dobrôtku rozdelíme na taniere a podľa chuti a fantázie zdobíme červenou cibuľou, mrkvou a petržlenovou vňaťou. Podávame ihneď.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








vyskusam s nim..