Toto jedlo je výnimočné svojou zdravou hodnotou a výbornou veľmi podobnou chuťou ako zemiaky. Hranolčeky sú pripravované diétnym spôsobom.
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Najskôr je potrebné si tekvicu dobre umyť, rozkrojiť, vybrať dužinu a semiačka preč. Krájanie je trošku náročné, tekvica je tvrdšia. Kto chce, nemusí tekvicu šúpať, ja som ju ale ošúpala.
- 2
Dáme vyhriať rúru na 220 stupňov, a tekvicu nakrájame na hranolčeky. Tie postupne poukladáme na plech potretý s olivovým olejom extra panenským. Okoreníme čiernym korením.
- 3
Dáme piecť na 20 minút, keď vidíme že hranolky sú už pekne opečené (trošku tmavšie), posolíme, podávame buď ako prílohu alebo samotne napríklad aj s kečupom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
korenim;-)
www.facebook.com/photo.php?fbid=4408861055207&set=o....
podávaš dôkaz, že nileen zemiaky, ryža , knedle a cestoviny môžu byť prílohou k jedlu, ale najmä takéto zeleninové, sú chutné, pestré možnosti, málo kalorické, plné vitamínov a minerálov, teda oveľa zdravšie a lepšie ako zaužívaná klasika. :-)))))
veľmi chválim.
nádherné foto ako vždy od teba.