Tekvicové hranolky Hokkaido-diétne

danica12 - bez fotkydanica12, 7. októbra 2012

Toto jedlo je výnimočné svojou zdravou hodnotou a výbornou veľmi podobnou chuťou ako zemiaky. Hranolčeky sú pripravované diétnym spôsobom.

15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najskôr je potrebné si tekvicu dobre umyť, rozkrojiť, vybrať dužinu a semiačka preč. Krájanie je trošku náročné, tekvica je tvrdšia. Kto chce, nemusí tekvicu šúpať, ja som ju ale ošúpala.

  2. 2

    Dáme vyhriať rúru na 220 stupňov, a tekvicu nakrájame na hranolčeky. Tie postupne poukladáme na plech potretý s olivovým olejom extra panenským. Okoreníme čiernym korením.

  3. 3

    Dáme piecť na 20 minút, keď vidíme že hranolky sú už pekne opečené (trošku tmavšie), posolíme, podávame buď ako prílohu alebo samotne napríklad aj s kečupom.

Diskusia k receptu

irenaw
poznáme, výborné, ako všetko z hokaida :-)
babav
Vyborne su,tiez robievam presne tak ,s OO a ciernym
korenim;-)
daniela142
Môže to byť aj z obyčajnej tekvice a posypané rozmarínom a na kolieska pokrájaným cesnakom sú tiež fajn...
irenaw
mňam, nedohodnete sa, že to bude úvodné foto k receptu? lebo mňa to inšpirovalo rozkrájať posledné hokaido, tak dobre vyzerajú ;-)
2010
V mikrovlnke ( co ma funkciu pecenie) nakrajane na nugetty ochutene bylinkami, minimum oleja :-)



pusta
@2010 , fantasticky to vyzerá a môže to byť úžasne chutné, pritom ľahko straviteľné.
podávaš dôkaz, že nileen zemiaky, ryža , knedle a cestoviny môžu byť prílohou k jedlu, ale najmä takéto zeleninové, sú chutné, pestré možnosti, málo kalorické, plné vitamínov a minerálov, teda oveľa zdravšie a lepšie ako zaužívaná klasika. :-)))))
veľmi chválim.
nádherné foto ako vždy od teba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia