Foto: dvorka
Dnes som si varila halušky z acidofilného mlieka ktoré sú chutné, nie drahé a na prípravu aj čas nenáročné. Je to jedlo našich Zobraziť celý popisDnes som si varila halušky z acidofilného mlieka ktoré sú chutné, nie drahé a na prípravu aj čas nenáročné. Je to jedlo našich starých mám, tak prečo nie. Polohrubú múku som zamenila za špaldovú hladkú a polohrubú celozrnnú pol na pol, ostatné suroviny zostali pôvodné.
Postup
-
1
Ako prvé som si dala variť vodu. Z múky a acidofilného mlieka som vypracovala cesto. Bolo také akurát ani riedke, ani tuhé.
-
2
Vriacu vodu som osolila, premiešala a cez haluškárku s veľkými okami som pretláčala cesto do vriacej vody.
-
3
Keď halušky vyplávali na povrch nechala som ich minútu vrieť a potom som ich vybrala do menšieho kastróla s horúcou vodou.
-
4
Preliala som ich cez sito s väčšími okami a dala do zohriatej misy. Z udaného množstva mi vyšlo presne 1600 g halušiek. Na tvarohové som použila kilo.
-
5
Halušky som premiešala s rozpusteným tukom zo slaniny a hrudkovitým tvarohom.
-
6
Podávala som so sušenou mletou listovou kapucínkou namiesto čerstvej petržlenovej vňate alebo pažítky a so škvarkami.
Diskusia k receptu