Acidofilné halušky s tvarohom fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 31. októbra 2016
Acidofilné halušky s tvarohom (fotorecept)
Foto: dvorka

Dnes som si varila halušky z acidofilného mlieka ktoré sú chutné, nie drahé a na prípravu aj čas nenáročné. Je to jedlo našich starých mám, tak prečo nie. Polohrubú múku som zamenila za špaldovú hladkú a polohrubú celozrnnú pol na pol, ostatné suroviny zostali pôvodné.

Suroviny

500 g
600 ml
600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé som si dala variť vodu. Z múky a acidofilného mlieka som vypracovala cesto. Bolo také akurát ani riedke, ani tuhé.

    Acidofilné halušky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vriacu vodu som osolila, premiešala a cez haluškárku s veľkými okami som pretláčala cesto do vriacej vody.

    Acidofilné halušky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď halušky vyplávali na povrch nechala som ich minútu vrieť a potom som ich vybrala do menšieho kastróla s horúcou vodou.

    Acidofilné halušky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Preliala som ich cez sito s väčšími okami a dala do zohriatej misy. Z udaného množstva mi vyšlo presne 1600 g halušiek. Na tvarohové som použila kilo.

    Acidofilné halušky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Halušky som premiešala s rozpusteným tukom zo slaniny a hrudkovitým tvarohom.

    Acidofilné halušky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávala som so sušenou mletou listovou kapucínkou namiesto čerstvej petržlenovej vňate alebo pažítky a so škvarkami.

    Acidofilné halušky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Vyzkouším, rychlovka se vždycky hodí, určo jsou tvoje halušky výborné! Děkuji za receptík.
bojar
čo je to za halušky bez zemiakov

Zaujímavé video z archívu TV Varecha