Rýchly slaný cukeťák

boise - fotkaboise, 6. augusta 2015
Rýchly slaný cukeťák
Foto: boise

Ja viem, dávno som nepridala žiadny recept. Nuž nemám čas, odzvonilo materskej a v robote sa veru blbo vypeká a vyvára. Najmä ak ste Zobraziť celý popisJa viem, dávno som nepridala žiadny recept. Nuž nemám čas, odzvonilo materskej a v robote sa veru blbo vypeká a vyvára. Najmä ak ste ekonómka. Ale! Má to aj svoje výhody, nemám čas na zdĺhavé recepty, stalo sa zo mňa lenivé prasátko. A teraz spravím lenivcov aj z vás.

10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
1 téglik pochúťková
1 ks stredne veľká
3 strúčiky
100 g




Postup

  1. 1

    Áno som barbar, celkom neokrôchane som kúpila lístkové cesto v hypermarkete. A ešte k tomu aj vyvaľkané. Zloženie som radšej neskúmala, ale okrem 37 stupňov vonku a 32 v byte ma hrial aj dobrý pocit, že som ušetrila čas na váľanie sa na pohovke (hovníku, gauči, jednoducho na tej pohodlnej veci). Takže postup: Vyvaľkané cesto potriete troškou olivového oleja a kyslou smotanou. Na to poukladáte nakrájanú cuketu, slaninku, cesnak (všetko nakrájané na tenké plátky), zoberiete mlynček s čiernym korením a s eleganciou Jamieho ho tam nameliete, posypete syrom (ja som zvolila syr parmezánového typu) a šupnete to do rúry predhriatej na 170 stupňov.

    Rýchly slaný cukeťák - obrázok 1
  2. 2

    Upečené pokrájate, spapáte, zalejete vínkom a keďže už máte dosť sily, vrhnete sa na hlavný odpočinok dňa. Dobrú chuť!

    Rýchly slaný cukeťák - obrázok 2

Diskusia k receptu

tiginko
juuj milá Boise, chýbala si... Teším sa, že si späť a dúfam že často. Práveže ma zdvihneš zo stoličky dúfam. Tento recept ako stvorený pre mňa dosť napovedá :-)
micanela
vobec nie si lenivec, praveze pridavas "ludske" recepty :-)
mijaita
Zapekam se syrem platky, bez cesneku a slaniny.Dobry to je napad, zkusim.Bez testa list,to pod cuketkama nemusim. Po upeceni nalozim na talir a hodim se na kanape (hovidlo) a budu se krmit tou dobrutkou :-)
denyany
Výborné, robievam a pridávam na vrch alebo striedam s tenkými plátkami paradajok, ak mám, pridám olivy, ale bez slaniny, tak nabudúce skúsim aj tú pridať, bude zas nová verzia
afataga
moze byt, supla by som aj oregano a chilli samozrejme :-)
ilusa
no ale ako dobre to vyzera,idem na to
lakocinka
tak to je niečo pre mňa, vrátane lega (lenivá gazdiná) efektu, podľa chuti sa dá pohrať s tým viac, alebo menej, každopádne praktické, času je tak málo ...
mariamka
@boise aj ja ta tu rada vidim, po "vegete" zacina zivot :) aj si pekne zacala lazo-plazo, naco sa prepinat, @mijaita pise, ze bez, ale moji by sa z toho nenajedli, ja urcite beriem celu verziu, da sa sa tym vysantit,, // ta basen ma dostala, este si pocitam dalej
xanadu1955
Milá @Boise , skvele si ma pobavila a potešila týmto receptíkom, ako stvorený na tieto dni zajtra nakúpim a spravím, vďaka za recept
natascha1
Som rada, ze si sa ozvala. Páčia sa mi Tvoje recepty a hlavne Tvoj humor.
motyka
Najprv ma zaujal ten úvodný pre mnohých provokačný úvod. Veruže idem pozrieť, kto si to dovolil. A vidím, celkom výborný, rýchly recept. Určite ho najbližšie urobím. Všetky suroviny mám v chladničke. Ja ale musím cesto rozvaľkať - až potom bude oddych - he,he. Ale v tých horúčavách je to aj tak výkon.
Dostala som však nutkanie a prešla som si celú Tvoju stránku. /Ešte stále je horúco, tak sa spať nechce./ No som prekvapená, že som Ťa tu ešte doposiaľ neobjavila. Skutočne - väčšinou jednoduché, ale pritom výborné recepty. Budem si po ne často chodiť. Inšpirovala si ma. A pritom tn humor - pre mňa elixír. Díky a pokračuj ďalej.
katka78
Vitaj späť, mám rada tvoj humor, recepty už ani nehovorím :-)
pivonka
Ej veru spravím, hneď v pondelok, ale namiesto lístkového (keď sa dá na vrch niečo vlhké, nechce sa lístkovať) dám bálešové kysnuté. Kúpila som totiž v Lídli slivky. Vôbec nie sú dozreté, nechutné, čo s nimi, len na báleš a pri nich sa zvezie aj tento cukeťák. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia