Foto: boise
Ja viem, dávno som nepridala žiadny recept. Nuž nemám čas, odzvonilo materskej a v robote sa veru blbo vypeká a vyvára. Najmä ak ste Zobraziť celý popisJa viem, dávno som nepridala žiadny recept. Nuž nemám čas, odzvonilo materskej a v robote sa veru blbo vypeká a vyvára. Najmä ak ste ekonómka. Ale! Má to aj svoje výhody, nemám čas na zdĺhavé recepty, stalo sa zo mňa lenivé prasátko. A teraz spravím lenivcov aj z vás.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Áno som barbar, celkom neokrôchane som kúpila lístkové cesto v hypermarkete. A ešte k tomu aj vyvaľkané. Zloženie som radšej neskúmala, ale okrem 37 stupňov vonku a 32 v byte ma hrial aj dobrý pocit, že som ušetrila čas na váľanie sa na pohovke (hovníku, gauči, jednoducho na tej pohodlnej veci). Takže postup: Vyvaľkané cesto potriete troškou olivového oleja a kyslou smotanou. Na to poukladáte nakrájanú cuketu, slaninku, cesnak (všetko nakrájané na tenké plátky), zoberiete mlynček s čiernym korením a s eleganciou Jamieho ho tam nameliete, posypete syrom (ja som zvolila syr parmezánového typu) a šupnete to do rúry predhriatej na 170 stupňov.
-
2
Upečené pokrájate, spapáte, zalejete vínkom a keďže už máte dosť sily, vrhnete sa na hlavný odpočinok dňa. Dobrú chuť!
Dostala som však nutkanie a prešla som si celú Tvoju stránku. /Ešte stále je horúco, tak sa spať nechce./ No som prekvapená, že som Ťa tu ešte doposiaľ neobjavila. Skutočne - väčšinou jednoduché, ale pritom výborné recepty. Budem si po ne často chodiť. Inšpirovala si ma. A pritom tn humor - pre mňa elixír. Díky a pokračuj ďalej.