Rýchly slaný cukeťák

boise - fotkaboise, 6. augusta 2015
Rýchly slaný cukeťák
Foto: boise

Ja viem, dávno som nepridala žiadny recept. Nuž nemám čas, odzvonilo materskej a v robote sa veru blbo vypeká a vyvára. Najmä ak ste ekonómka. Ale! Má to aj svoje výhody, nemám čas na zdĺhavé recepty, stalo sa zo mňa lenivé prasátko. A teraz spravím lenivcov aj z vás.

10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
1 téglik pochúťková
1 ks stredne veľká
3 strúčiky
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Áno som barbar, celkom neokrôchane som kúpila lístkové cesto v hypermarkete. A ešte k tomu aj vyvaľkané. Zloženie som radšej neskúmala, ale okrem 37 stupňov vonku a 32 v byte ma hrial aj dobrý pocit, že som ušetrila čas na váľanie sa na pohovke (hovníku, gauči, jednoducho na tej pohodlnej veci). Takže postup: Vyvaľkané cesto potriete troškou olivového oleja a kyslou smotanou. Na to poukladáte nakrájanú cuketu, slaninku, cesnak (všetko nakrájané na tenké plátky), zoberiete mlynček s čiernym korením a s eleganciou Jamieho ho tam nameliete, posypete syrom (ja som zvolila syr parmezánového typu) a šupnete to do rúry predhriatej na 170 stupňov.

    Rýchly slaný cukeťák - obrázok 1
  2. 2

    Upečené pokrájate, spapáte, zalejete vínkom a keďže už máte dosť sily, vrhnete sa na hlavný odpočinok dňa. Dobrú chuť!

    Rýchly slaný cukeťák - obrázok 2

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
juuj milá Boise, chýbala si... Teším sa, že si späť a dúfam že často. Práveže ma zdvihneš zo stoličky dúfam. Tento recept ako stvorený pre mňa dosť napovedá :-)
Zapekam se syrem platky, bez cesneku a slaniny.Dobry to je napad, zkusim.Bez testa list,to pod cuketkama nemusim. Po upeceni nalozim na talir a hodim se na kanape (hovidlo) a budu se krmit tou dobrutkou :-)
Výborné, robievam a pridávam na vrch alebo striedam s tenkými plátkami paradajok, ak mám, pridám olivy, ale bez slaniny, tak nabudúce skúsim aj tú pridať, bude zas nová verzia
tak to je niečo pre mňa, vrátane lega (lenivá gazdiná) efektu, podľa chuti sa dá pohrať s tým viac, alebo menej, každopádne praktické, času je tak málo ...
@boise aj ja ta tu rada vidim, po "vegete" zacina zivot :) aj si pekne zacala lazo-plazo, naco sa prepinat, @mijaita pise, ze bez, ale moji by sa z toho nenajedli, ja urcite beriem celu verziu, da sa sa tym vysantit,, // ta basen ma dostala, este si pocitam dalej
Najprv ma zaujal ten úvodný pre mnohých provokačný úvod. Veruže idem pozrieť, kto si to dovolil. A vidím, celkom výborný, rýchly recept. Určite ho najbližšie urobím. Všetky suroviny mám v chladničke. Ja ale musím cesto rozvaľkať - až potom bude oddych - he,he. Ale v tých horúčavách je to aj tak výkon.
Dostala som však nutkanie a prešla som si celú Tvoju stránku. /Ešte stále je horúco, tak sa spať nechce./ No som prekvapená, že som Ťa tu ešte doposiaľ neobjavila. Skutočne - väčšinou jednoduché, ale pritom výborné recepty. Budem si po ne často chodiť. Inšpirovala si ma. A pritom tn humor - pre mňa elixír. Díky a pokračuj ďalej.
Ej veru spravím, hneď v pondelok, ale namiesto lístkového (keď sa dá na vrch niečo vlhké, nechce sa lístkovať) dám bálešové kysnuté. Kúpila som totiž v Lídli slivky. Vôbec nie sú dozreté, nechutné, čo s nimi, len na báleš a pri nich sa zvezie aj tento cukeťák. Vďaka za recept.

Pridaj komentár k receptu: