Foto: kajusiqq
Marcipanová:- je výborná naozaj:).....vyskúšajte!:Dpovinne!:D
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
podľa chuti |
|
100 g |
|
5 lyžíc (rumová aróma) |
|
250 g |
|
1 balíček |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Kvások: | |
1 kocka |
|
100 ml |
|
50 g |
|
Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Hrozienka namočte do rumu. Do vlažného mlieka pridajte lyžicu cukru, lyžicu múky a rozmrvte droždie. Nechajte vykysnúť kvások.
-
2
Do misy preosejte múku, pridajte rozpustené maslo, kvások, štipku soli, zvyšný cukor, citrónovú kôru.
-
3
vypracujte cesto
-
4
Zapracujte do neho kandizované ovocie, hrozienka, nasekané mandle.
-
5
Prikryte utierkou a nechajte vykysnúť.
-
6
Plech vymažte tukom. Vykysnuté cesto rozvaľkajte,
-
7
preložte napoly, položte na neho valček marcipánu, zaviňte, dajte na plech a nechajte ešte chvíľu kysnúť.
-
8
.Štólu pečieme asi 60 minút v rúre vyhriatej na 180 ° C. Ešte teplú ju potrieme masielkom a husto posypeme práškovým cukrom.
-
9
Nech sa vám páči:)
-
10
A takto mi chutila na raňajky:))......véééľmi sladke ranajky:D
..... a konecne si sa nam ukazala aj z blizka :-) dobru chut sikovnica
okrem suchych vyrobkov vsetky druhy.Ked som zle odhadol pomer masti,alebo vody trebars vmiesal som do vyrobku menej,uz na druhy den sme mali zvraskavele bratislavske parky.Ci to funguje aj u pekarov to neviem,
ale mozno aj ano kedze muka je o hodne suchsia ako
meso,ale to iba moja verzia.Pozdravujem z nizozemia
ohladom tvojej stole,urcite je dobra gratulujem
vyzera velmi chutne
monniee,žeby závisť,ukáž sa nám