
Slepé prasa
Čítala som veľa receptov na toto veľkonočné jedlo ale s mletým mäsom mi to pripomína fašírku...

Treščia nátierka
Samotná treščia pečeň je dosť ťažká na trávenie aspoň pre mňa, ale formou nátierky ju môžem....

Kvaková polievka s krúpami à la Žídek
Zaujalo ma spojenie kvaky s krúpami, veď čo môže byť lepšie, ako zdravé so zdravým...

Nátierka zo sardiniek
Túto pomazánku ma naučil otcov kamarát , chatár v roku 1958, odvtedy si ju robievam...

Diétne kuracie mäso
Skončili fašiangy, treba sa trochu krotiť v jedení! Kedysi dávnejšie som takto piekla kuracinku (pardon...

Plnená paprika za studena
Papriky vydlabeme, zbavíme semiačok, poumývame aj z vnútra a necháme oschnúť.

Cuketovo-hráškové rizoto
Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne...

Hovädzie na poľovnícky spôsob
Hľadala som a nenašla som mnoho receptov ktoré využívajú chutnú hubu Lievik Trúbkovitý. Toto je teda...

Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....

Obazda
Obazda je bavorská nátierka zo syru Camembert a je to ozaj pochúťka a špecialita. Podáva sa...

Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido
Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť všade.

Baklažánová nátierka
Mala som v chladničke jeden a pol baklažánu a tak som rozmýšľala čo s ním a keďže...

Kuracie prsia s citrónovou omáčkou
Toto jedlo sme si pripravili v Taliansku na dovolenke.

Veľkonočný chlieb
Tento veľkonočný chlieb chystáme už deň vopred. Výhodu má, že ho len krájame a ohrejeme....

Dusená cuketa na cesnaku
Na panvici rozpálime trochu olivového oleja, pridáme na tenko nakrájanú cuketu a podusíme ju pár minút,...

Chilli con carne
To najlepšie chilli con carne by malo byť husté a šťavnaté. S kúskom horkej čokolády je...

Párance s podmaslím
Na tento recept si pamätám ešte z rokov šesdesiatich, ja som mala 9 rokov, starká keď miesila...

Zapekaná plnená tekvica
v obchode na mňa pozerala táto pekná tekvička :) dostala som na ňu chuť, a spravila...

Dusené hovädzie na zimu (Jamie Oliver)
Predhrejeme rúru na 160ºC. V okrúhlom pekáči opražíme na oleji a masle nakrájanú cibuľku a...

Francúzsky šalát s tuniakom
Ľadový šalát natrháme na malé kúsky, zmiešame s polovicou olivového oleja a s polovicou citrónovej šťavy,...

Pečené jahňacie stehno (fotopostup)
Mäso som pripravovala ešte minulý rok pred Veľkou nocou, keď sa mi podarilo kúpiť čerstvú slovenskú...

Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

Tekvicový prívarok s mäsovým perkeltom
Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso, mleté čierne...

Orechové palacinky s tvarohom a medom
Recept na tieto palacinky som našla na tejto stránke http://www. taste. com. au/recipes/26829/walnut+crepes+with+honeyed+ricotta Vyskúšala som ich a...

Šťavelová omáčka s volským okom
Šťavelová omáčka patrí medzi moje velmi obľúbené jedlá, už aj preto, že si ju pestujem...

Şiş kebab /Šiš kebab
Šiš kebab - čiže na paličky ponapichovaný kebab, pečený v rúre ;-) Jednoduché a výborné.

Fazuľa po mexicky
Absolútne neuveriteľná červená fazuľa v hustej pikantnej paradajkovej omáčke v mexickom štýle podávaná s typickou zeleninou a...

Jednoduchá a zdravá zapekaná brokolica
Jednoduchý recept na úžasnú zapekanú brokolicu, ktorú môžete jesť bez výčitiek.