Škoricové slimáky ( fotorecept )

mariaklara - fotkamariaklara, 17. mája 2012

Recept mám vystrihnutý z časopisu už asi 4 - 5 rokov, robila som ho teraz prvýkrát. No a mal úspech, tak vám ho ponúkam. Zobraziť celý popisRecept mám vystrihnutý z časopisu už asi 4 - 5 rokov, robila som ho teraz prvýkrát. No a mal úspech, tak vám ho ponúkam. Trochu som si ho upravila podľa seba.

20 - 22
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
50 g
1 ( 42g ) g
cca 250 ml
2 ks
80 - 100 g
2 KL
80 - 100 g
2 - 3 hrste
80 - 100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si:

    Škoricové slimáky ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Na spodok do misky pridáme štipku soli, preosejeme múku, do múky urobíme jamku, do jamky dáme KL cukru, rozdrobíme droždie, na droždie prilejeme 2 - 3 PL mlieka. Keď sa nám kvások pekne zodvihol pridáme mäkké maslo a žĺtok.

    Škoricové slimáky ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme vláčne cesto.

    Škoricové slimáky ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 15 - 20 min. necháme kysnúť. V kyske sa to skráti o 2/3. Ešte pred vymiesením si nesmieme si zabudnúť namočiť hrozienka. Ja ich dávam namočiť do horúcej vody.

    Škoricové slimáky ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na naolejovanej podložke, alebo na pomúčenej doske, na štvorec( 35 x 45 ), potrieme zvyšným zmäknutým maslom.

    Škoricové slimáky ( fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme 80 g cukru a škoricou, hrozienkami - vyžmýkanými, stočíme ako závin.

    Škoricové slimáky ( fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    Závin krájame ostrým nožom, reznou stranou kladieme na plech. ( asi 20 - 22 kúskov, širokých 2,5- 3 cm ).

    Škoricové slimáky ( fotorecept ) - obrázok 7
  8. 8

    Škoricové slimáky uložíme na dva plechy vystlané silikónovým papierom alebo papierom na pečenie. Asi 30 min. ich necháme prikryté na teplom mieste nakysnúť. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme trstinovým cukrom - cca 20 g . Takto pripravené ich vložíme do predhriatej rúry.

    Škoricové slimáky ( fotorecept ) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme ich asi 5 - 8 min. na 180°C, 5 min. na 150°C a 5min. 125°C, Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. A už len zaželať vám " Dobrú chuť." !

    Škoricové slimáky ( fotorecept ) - obrázok 9

Diskusia k receptu

cica2
krásne sa ti vydarili a ešte aj voňavé so škoricou, super :-)
mariaklara
Ďakujem Vám všetkým, a aké boli mäkučké, škoda, že Vám nemôžem dať ochutnať. Skutočne voňal celý dom.
luckaprima
mňam.. najbižie pečenie to istí.. moje detičky takéto zbožňujú a tieto fakt voňajú až sem, krásne sa vydarili
vladkaku
...tak veľmi sa teším receptíku, práve takéto niečo som hľadala...veľká vďaka :-)))
mariaklara
@zuzanka , určite môžeš použiť aj sušené, na vrecúšku máš napísané, koľko, aké množstvo treba použiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia