Gratinované zemiaky s cesnakom fotorecept
Foto: sladkacokolada
Tieto zemiačky bola naša rýchla večera , môžu sa podávať s mäsom, aj bez mäsa.
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200-220 °C
na 200-220 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, na ktorom strúhame uhorky, aby boli zemiaky čo najtenšie.
-
2
Zemiaky osolíme, okoreníme, premiešame. Jednu polovicu navrstvíme do vymazanej formy, na vrch nakrájame na tenučko cesnak. Cesnaku môže byť aj menej ako sme mali my. Bola to sila:)
-
3
Navrstvíme druhú polovicu zemiakov, zalejeme smotanou. Bylinky poukladáme na vrch zemiakov.
-
4
Pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút, na 200°C. Ak použijete väčšie množstvo zemiakov, treba zapekať dlhšie. My sme boli len dve.
varecha.pravda.sk/recepty/gratin-podla-inda/10834-recept....