
Bravčová špecialita
-Jednoduchá príprava -výborná chuť -dobre zasýti -dostupné suroviny

Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...

Perkelt á la čárda
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.

Zemiaková pizza
Tento recept sme vymysleli s manželkou. Raz, keď sme mali chuť na pizzu a doma...

Morčacie prsia na póre v zelenom mešci
Podobné jedlo robievam počas leta dosť často, lebo vtedy mám dostatok domácich surovín zo záhrady, ...

Kuracie soté s indickou uhorkou
Neviem, či sa tak volá táto gigantická zelenina, dostala som ju darom pod týmto názvom...

Paradajková polievka s bazalkou a mascarpone
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji.

Bezlepkové perníčky s náplňou v čokoládovej poleve
Ako odmerku použijeme pohár s objemom 250 ml. Z uvedených surovín ručne vypracujeme cesto. Vodu...

Cesnakové maslo
Na internete existujú rôzne recepty, v ktorých sa cesnakové maslo používa, ale nie je rozsiahlejšie...

Havajské guacamole
Avokáda očistíme, roztlačíme, ananás, mango, rajčiny, cibuľu a tekvicu očistíme a nakrájame...

Grahamovo-ražné celozrnné slimáky
Dnes som upiekla celozrnné slimáky s rôznou posýpkou. Použila som múku celozrnnú ražnú hladkú, grahamovú...

Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)
Keď som si už včera povedala, že chlieb nebudem piecť aspoň týždeň vzhľadom na plnú mrazničku moju...

Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou
Niečo úžasné! Opäť inšpirácia od českých kuchárov Kluci v akci.

Jablkový koláčik s vanilkovým dipom
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela...

Morčacia roláda s hubovou plnkou
Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a...

Vajíčkovo-syrová nátierka
Tento recept mám roky, neviem od koho, ale robievam ho pravidelne. Vhodný ako raňajky,...

Kurča po čínsky
Kuracie prsia pokrájame na rezance a opražíme na oleji. Pridáme čierne korenie, karí, sójovú...

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky
Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

Kaša zo špaldovej celozrnnej krupice
Snažila som sa zužitkovať omylom kúpenú špaldovú celozrnnú krupicu.

Orechovo-kokosový kysnutý koláč
V nedeľu bývajú u nás takmer vždy už tradične žiadané sladké raňajky, upiekla som tento chutný...

Pečený gnocchi vegan balíček
Konečne víkend a troška čas experimentovať s receptami... v časopise Food som objavila recept na gnocchi pečené...

Mušle na víne s cesnakom a petržlenovou vňaťou
Mušle vlastnoručne vylovené, dve tehly, oceľový plát, pod ním oheň; keď sa „škeble“ otvorili,...

Kačacie pečienky na červenom víne
Mali sme ich na obed v sobotu... veľmi chutné pečienky dusené na červenom víne.

Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

Kurča na kyslej kapuste
Tento recept som si upravil na základe jedného receptu z časopisu život.

Cukinová polievka so zemiakovými pirohami
Je to lahka zeleninova polievka. Zemiakove pirohy jej pridaju na chuti a urobia ju sytejsou.

Polvo a lagareiro
Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku...