Kuracie kapsy s kapiovou omáčkou

marek135 - fotkamarek135, 14. decembra 2012
Kuracie kapsy s kapiovou omáčkou
Foto: marek135

ďalší môj pokus niečo dobré ukuchtiť :)

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
0,3 kg
0,3 kg
0,7 dcl
2 ks
1 kg
1 kocka
2 PL
4 dcl




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia narežeme na rezne, osolíme, okoreníme a trochu naklepeme. Na každý kurací rezeň položíme plátok údenej šunky, syra a jednu kapiu. Pomocou špajdlí urobíme z rezňov kapsy. Tie prudko opražíme na oleji a poukladáme do kapiou vyloženého pekáča. Zalejeme 2 dcl kuracieho bujónu. Dáme zapiecť do rúry pri 180 stupňoch na cca 45 min.

  2. 2

    Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a dáme variť v osolenej vode. Po uvarení do nich vložíme trochu masla a trochu rozmiešame. Pridáme k nim nasekanú pažítku.

  3. 3

    Po dopečení mäsko vyberieme na tanier a výpek spolu s kapiami rozmixujeme dohladka. Dáme ešte chvíľu povariť s hladkou múkou rozhabarkanou v 2 dcl vody kým nám omáčka trošku nezhustne. Hotové podávame s čerstvou zeleninou, mäsko preliate omáčkou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

medulienka122
Podobné idem robiť zajtra, ale z morčacích pŕs, kapiu mám nakladanú, ale čili radšej vynechám, skvelý recept
radox1
odporucam skratit dobu pecenia prs na 10-15minut,lebo pri takej dlhej doby pecenia ostanu suche.ak je to len koli kapii,je lepsie omacku urobit zvlast.
staci na masle oprazit kapiu,podliat, podusit(muku by som vynechal) a rozmixovat.inac je recept dobry,chute sa navzajom nebiju.
marek135
ten čas som tam dal len tak, lebo ani netuším koľko sa piekli, a neboli suché, lebo tá šťava z bujónu a kapie ich udržala šťavnaté :) ale dík za komentár :)
marienka44
@Marek135 , piekol si masko v rure zakryte alobalom alebo nezakryte.?
Bez zakrytia sa asi lahsie vysusi.
:-)Kapia sterilizovana sama o sebe je makka, netreba ju piect. Ukladam do KK, niekedy vyskusam.
marek135
zakryte, na konci som len trošku odkryl aby vrch trošku viac chytilo dozlata. ... kapiu som dal piecť k mäsu aby trošku prešla jej vôňa mäskom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia