Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím

rawery - fotkarawery, 21. septembra 2015 15:01
Ďalšie recepty »
Citrónová torta s agarom a jesenným ovocímFoto: rawery

Základné suroviny, jednoduchá a rýchla príprava a očarujúci výsledok. Moje prvé experimentovanie s morskou riasou agar sa podarilo na výbornú. Zdravý koláčik plný vitamínov a veľmi chutný pre všetkých, nielen pre tých, ktorí vyznávajú zdravé maškrtenie. Celý blog o jeho príprave nájdete na: http://kyoyu.sk/recept-na-citronovu-tortu-s-agarom-a-jesennym-ovocim/

16
porcií
20 min
príprava

Suroviny

200 g
150 g
150 g
400 ml
1,5 dcl
5 lyžíc
2 lyžice
1/2 ks
10 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na výrobu korpusu rozmixujeme všetky ingrediencie vo food procesore, alebo kvalitnom vysokootáčkovom blendri na lepkavú jednoliatu hmotu, ktorou vystelieme dno a boky tortovej formy.

    Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím - obrázok 1
  2. 2

    Agar zalejeme teplou vodou (odporúča sa až 80C) a metličkou rozmiešame hrudky na jemnú kvapalinu. Do blendera nalejeme kokosový olej, citrónovú šťavu, vanilku, med a agarovú tekutinu, chvíľu hmotu mixujeme, aby sa spojila a nalejeme ju na tortovú formu.

    Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím - obrázok 2
  3. 3

    Uložíme do chladničky na chvíľu zatuhnúť a dozdobíme ovocím. Koláčik som na konci preliala hroznovou šťavou, ktorú som vyrobila jednoduchým zmixovaním hrozienok a trošky medu a následne precedila od kôstok.

    Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist