Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím

rawery - fotkarawery, 21. septembra 2015
Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím
Foto: rawery

Základné suroviny, jednoduchá a rýchla príprava a očarujúci výsledok. Moje prvé experimentovanie s morskou riasou agar sa podarilo na výbornú. Zdravý koláčik plný vitamínov a veľmi chutný pre všetkých, nielen pre tých, ktorí vyznávajú zdravé maškrtenie. Celý blog o jeho príprave nájdete na: http://kyoyu.sk/recept-na-citronovu-tortu-s-agarom-a-jesennym-ovocim/

16
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
150 g
150 g
400 ml
1,5 dcl
5 lyžíc
2 lyžice
1/2 ks
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na výrobu korpusu rozmixujeme všetky ingrediencie vo food procesore, alebo kvalitnom vysokootáčkovom blendri na lepkavú jednoliatu hmotu, ktorou vystelieme dno a boky tortovej formy.

    Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím - obrázok 1
  2. 2

    Agar zalejeme teplou vodou (odporúča sa až 80C) a metličkou rozmiešame hrudky na jemnú kvapalinu. Do blendera nalejeme kokosový olej, citrónovú šťavu, vanilku, med a agarovú tekutinu, chvíľu hmotu mixujeme, aby sa spojila a nalejeme ju na tortovú formu.

    Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím - obrázok 2
  3. 3

    Uložíme do chladničky na chvíľu zatuhnúť a dozdobíme ovocím. Koláčik som na konci preliala hroznovou šťavou, ktorú som vyrobila jednoduchým zmixovaním hrozienok a trošky medu a následne precedila od kôstok.

    Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nič v zlom ja ako staršia generácia si myslím či som sa nedostal do cudzej krajiny na varechu? Nemám vôbec paru čo sú všetky tie pomenovania? Keď by som chcel si podla tvojho receptu uvariť mám isť na anglicky jazyk najskôr?