Jahodovo-mätový osviežujúci nápoj

dobreazdravo - bez fotkydobreazdravo, 1. júla 2012

Prvé jahody sa u nás doma nijako nespracúvajú. Skôr si ich vychutnávame len tak, samotné. Po tom, ako sme všetci absolvovali „ochutnávku“, zostalo ešte zopár Zobraziť celý popisPrvé jahody sa u nás doma nijako nespracúvajú. Skôr si ich vychutnávame len tak, samotné. Po tom, ako sme všetci absolvovali „ochutnávku“, zostalo ešte zopár jahôd vo vedierku. A tak moja zlatá dcéra Lenka dostala nápad, ako zvyšné suroviny zúžitkovať. Vyrobila si farebný, voňavý a ešte k tomu osviežujúci nápoj bez zbytočného cukru a kalórií.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Jednoducho do studenej vody namočila celé umyté lístky čerstvej mäty a do toho nakrájala polovice jahôd. Po niekoľkých hodinách mi nápoj naservírovala a musím povedať, že bol vynikajúci.

  2. 2

    A pokiaľ ide o cukor, ten je aj v samotných jahodách.

Diskusia k receptu

nonna
Správne, cukor netreba! Možno ešte tak skúsiť rozmixovať a predtým dať vychladiť. Ukladám do KK.
mimitje
Trochu mi to pripomína zdravšiu verziu jahodového "Virgin Mojito". Možno by som trochu tej maty a jahod popučila tĺčikom, ktorý sa používa na originál Mojito, aby sa zvýraznila aróma, pridala drtený ľad a potom kúsky jahod a matu, zaliala studenou vodou a môže sa podávať aj bez čakania. :) Veľmi osviežujúce v tomto teple!
dobreazdravo
@mimitje , áno, ľudia radi používajú všelijaké "skratky" a iné "vylepšenia", ktorými si ničia zdravie.
Sú potraviny, ktoré musíme kupovať také, aké sú, tak aspoň v tom, čo si robíme doma, sa snažíme neubližovať svojmu telu.

Myslím ten ľad. Najmä v tomto teple. Ak ťa to zaujíma, hľadaj heslo "slezina".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia