Cuketové zemiaky s osmaženou cibuľkou

dorenika - fotkadorenika, 9. januára 2013
Cuketové zemiaky s osmaženou cibuľkou
Foto: dorenika

Príjemná obmena zemiakovej kaše napríklad k pečenému mäsu alebo v našom prípade ako hlavné jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistené a nakrájané zemiaky si dáme do slanej vody uvariť za tedy nadrobno nakrájame 1/4 veľkej cibule a dáme na trochu oleja osmažiť,pridáme umytú a nakrájanú cuketu,posolíme a podlejeme vodou,prikryté dusíme dokým cuketa nieje mäkká.

  2. 2

    Hotovú cuketu zľahla rozmixujeme (necháme aj trošku väčšie kúsky).A pridáme do zemiakového pyré.Premiešame a osolíme a okoreníme podľa chuti. Zvyšnú cibuľu nakrájame a väčšie kúsky a osmažíme,podávame s pyré.

Diskusia k receptu

rea1
o áno, žiadne zbytočné mäso, to sa mi páči. :-) mladý muž má doma upečenú krkovicu, spravím mu pyré a pre seba si cestou domov kúpim cuketu a spravím si toto čáry-máry. ďakujem za inšpiráciu na večeru. :-))
denyany
to musí byť dobré! určite vyskúšam, vďaka za nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia