Zapekané zelené fotorecept

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 7. novembra 2011

Zvykla som robiť zapekané cestoviny so zeleninou, ale tentokrát som cestoviny vynechala. Vzniklo toto úžasné jedlo, dá sa jesť samotné, alebo s hranolkami - Zobraziť celý popisZvykla som robiť zapekané cestoviny so zeleninou, ale tentokrát som cestoviny vynechala. Vzniklo toto úžasné jedlo, dá sa jesť samotné, alebo s hranolkami - ako môj syn, ktorý nie je práve na zeleninové jedlá... nalákala som ho na hranolky, a pridala aj porciu zelenín... a zjedol všetko :-)

6
porcií
15-20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
400 g
1 malá
1 ks
2 strúčiky
300 g
150 g strúhaný
2 ks
200 g
180 ml al. smotana na varenie




Postup

  1. 1

    Karfiol aj brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky, povaríme v osolenej vode 5 minút alebo kým zmäknú.

    Zapekané zelené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si opražíme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu - to je u nás synova robota :-) a doteraz ju ani raz nepripálil!

    Zapekané zelené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K cibuľovému základu pridáme pretlačený cesnak, minútu pražíme a potom pridáme aj šampiňóny a na pásiky nakrájanú salámu. Zmes osolíme a dusíme pár minút.

    Zapekané zelené (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z vajec, kyslej a sladkej smotany, strúhaného syra s pridaním korenín - 1 KL vegety, 1/2 KL soli, štipka mletého čierneho korenia, 2 KL petržlenovej vňate (mrazenej) - vymiešame omáčku.

    Zapekané zelené (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plech rovnomerne rozložíme uvarenú zeleninu, na ňu naložíme salámovú zmes a celé zalejeme omáčkou.

    Zapekané zelené (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180C cca. 20-25 minút. Výsledok stojí za to, dobrú chuť!

    Zapekané zelené (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

altyn
Už je v KK! Ja zeleninu naparím v parnom hrnci a páči sa mi že je tam aj "mäso"... :-)))
tinca
je to zdravé a pekné, kamoška to robí často a ona dáva aj na kocky nakrájané zemiaky a nemusí sa robiť príloha
janger
Vyborne. A sikovne! A vies co, ked to budem robit, dam do toho hned aj platky predvarenych zemiakov, nebudem musiet robit zvlast :-).
zdenkas
Toto ma oslovilo,ukladám a teším sa na toto papaníčko.Ďakujem
vavan
super mám rada brokolicu aj karfiol ostatný to nechcú jesť aspoň my viac zostane a máš superpomocníka,zachvíľu bude variť namiesto maminy.
katkaszaboova
ďakujem všetkým za komentáre, jedlo sa dá prispôsobiť pridaním rôznych ďalších surovín ( @janger , zemiaky sú dobrý nápad) alebo korenín. @vavan , s tým pomocníkom máš pravdu, čoraz viac ho baví pomáhať v kuchyni :-) nedávno ho v jednom z mojich časopisov o varení zaujali drobné keksíky z lineckého cesta ozdobené polevou a farebnými cukríkmi, takže ich budeme piecť (povinne!) a možno aj nejaké fotky urobím a pridám sem na Varechu.sk, uvidíme!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia