Foto: katkaszaboova
Zvykla som robiť zapekané cestoviny so zeleninou, ale tentokrát som cestoviny vynechala. Vzniklo toto úžasné jedlo, dá sa jesť samotné, alebo s hranolkami - Zobraziť celý popisZvykla som robiť zapekané cestoviny so zeleninou, ale tentokrát som cestoviny vynechala. Vzniklo toto úžasné jedlo, dá sa jesť samotné, alebo s hranolkami - ako môj syn, ktorý nie je práve na zeleninové jedlá... nalákala som ho na hranolky, a pridala aj porciu zelenín... a zjedol všetko :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
400 g |
|
1 malá |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
300 g |
|
150 g strúhaný |
|
2 ks |
|
200 g |
|
180 ml al. smotana na varenie |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Karfiol aj brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky, povaríme v osolenej vode 5 minút alebo kým zmäknú.
-
2
Medzitým si opražíme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu - to je u nás synova robota :-) a doteraz ju ani raz nepripálil!
-
3
K cibuľovému základu pridáme pretlačený cesnak, minútu pražíme a potom pridáme aj šampiňóny a na pásiky nakrájanú salámu. Zmes osolíme a dusíme pár minút.
-
4
Z vajec, kyslej a sladkej smotany, strúhaného syra s pridaním korenín - 1 KL vegety, 1/2 KL soli, štipka mletého čierneho korenia, 2 KL petržlenovej vňate (mrazenej) - vymiešame omáčku.
-
5
Na plech rovnomerne rozložíme uvarenú zeleninu, na ňu naložíme salámovú zmes a celé zalejeme omáčkou.
-
6
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180C cca. 20-25 minút. Výsledok stojí za to, dobrú chuť!
Diskusia k receptu