
Maslo Ghee
Maslo Ghee je druh "čistého" masla, ktoré má pôvod na indickom kontinente. Je dôležitou súčasťou...

Výborné pomarančové rezy
Takže recept som dostala od mojej kamošky a nevedela som si predstaviť pomarančový zákusok, tak som...

Cezerye - mrkvový turecký med
(čítaj čezerie) Ďalšia z tureckých "supersladkostí" s obsahom vítamínov a cukru, samozrejme :) Takže nič pre...

Stehná v husacej masti
Husacie stehná umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme, položíme na ne vetvičku tymianu a...

Kakaovo-bielkové rezy s orechami a višňami
Na tento víkend som upiekla šťavnaté a veľmi chutné rezy.

Tvarohová bábovka
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, prelisovaný tvaroh a štipku soli. Premiešame.

Tarhoňový šalát so zeleninou a pestom
Tarhoňu dáme variť do osolenej vriacej vody v pomere 1 l vody na 100 g cestoviny a...

Trojfarebné tvarohové rezy
Najprv pripravíme spodné cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie a spracujeme na tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme...

Fondantová poleva - pravá
Pod názvom FONDANT, alebo fondát sa dnes rozumie každá biela hmota, ktorá sa natrie na...

Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...

Marhuľové kocky
Ked som uvidela prvykrat tento recept, velmi ma zaujal. Rozhodla som sa vsak miesto cerstvych...

Ľahký jemný šalát s kozím syrom, baby špenátom, cherry paradajkami a červenou cibuľou
Milujem kozí syr, zbožňujem jeho úžasnú chuť, kúpila som teraz plnotučný mäkký syr s...

Špenátové palacinky ako rezeň
Nie je to nič neobvyklé. Obyčajné slané, špenátové - plnené palacinky, obalené ako rezeň....

Tvarohové halušky
Tvaroh prelisujeme najemno, zmiešame ho s múkou, rozpusteným tukom, vajcami a štipkou soli.

Drožďová nátierka
Mám rada nátierky, dajú sa pripraviť do zásoby a jedna z mojich obľúbených je aj táto....

Biftek pavilón ČSSR
Tento recept bol populárny po r. 1958, kedy bol úspešne podávaný v Bruseli na EXPO 58...

Krehký koláčik s vaječnou plnkou
Nápad upiecť takýto koláč mi vnukol manžel, ktorý si tomuto veľmi podobný kupuje v zahraničí v obchode...

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

Kuracia huspenina
Kuracie mäso umyjeme a osušíme a v rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatova upečieme...

Kocky
Takéto raňajky mávame často, určite ich viacerí z vás poznajú. Využijete starší chlebík, na...

Krevetový šalát
Silvia Šarköziová zo skupiny Cigánski Diabli v našom Varechovom TV štúdiu pripraví krevetový šalát.

Pekárske rožky
Teraz ich robievam málo lebo som sama a je ich vela, ale kedysi boli pečené ozaj často....

Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom
Tieto makové kolieska chutia úplne inak ako klasicke linecké, očaríte ich chuťou každú návštevu.

Pagáčiky k vínu
Tento recept mám tiež už veľmi dávno a pochádza z časopisu Život. Niekedy sa vraj naše...

Tagliatelle so zeleninou
Sparíme si paradajky, ošúpeme ich a nakrájame nadrobno. Pridáme pretlačený cesnak, cukor, soľ...