Foto: marosinho
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
2 KL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
3 KL |
|
20 g čerstvý |
|
800 g uvarený alebo z konzervy |
|
400 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistíme si a pripravíme karfiol, ktorý povaríme 5-8 minút v slanej vode. Následne si ho odložíme aj s 300 ml vody, v ktorej sa varil. Ďalej varíme asi 10 minút zemiaky. Mne sa podarilo trochu zemiaky rozvariť, preto vyzerá jedlo trochu kašovitejšie, než by malo.
- 2
Nakrájame si očistenú cibuľu, cesnak, zázvor a chilli a opražíme na masle a olivovom oleji. Potom pridáme všetky pripravené koreniny a pražíme až do zmäknutia. Následne pridáme karfiol s vodou a zemiaky. Varíme asi 5-10 minút.
- 3
Medzitým si prepláchneme a umyjeme špenát a spolu s cícerom ho pridáme do jedla. Varíme kým špenát nezmäkne. Podávame s hustejším bielym jogurtom a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Masozruti si k tomu mozu pridat nejake masko a budu spokojni :D