Pečivo-žemle, rožky

dadecova - fotkadadecova, 26. decembra 2014
Pečivo-žemle, rožky
Foto: dadecova

Najlepší recept zatiaľ aký som našla.

20
porcií
1:25 minút
príprava
30 min minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
200 g
300 ml
300 ml
100 ml
40 g
1,5 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na začiatok Vám napíšem že spolupracujem z domácou pekárničkou najlepšou kamkou, tak že to je celkom jednoduché. :) Cesto mi vymieša a kysne dokonale a dávam menu 13. Cestoviny, v tedy mi cesto nepečie. je to zhruba 1 hod. a 25 min.

  2. 2

    Múku pomiešame so soľou.

  3. 3

    Do druhej nádoby pri chystáme vodu, mlieko, olej pridáme aj droždie a cukor troška pomiešame.

  4. 4

    Všetko dáme do pekárničky, pomocníčky.

  5. 5

    Ked máme cesto hotovo, rozdelíme na malé bochníky alebo rožky pletenky čo už len chcete prikryjeme utierkou a necháme cca 15 min aby ešte vykyslo, kým sa trúba zohreje. Dáme na plech po natierame vajíčkom zmiešaním z vodou a pečieme cca 18 minút na 200 stupňov. Koľko kusov z toho bolo neviem lebo voľáko som nestihla počítať :) Možno je tu toho plno ale musela som sa pochváliť mojim prvým pokusom !!

Diskusia k receptu

martab
Aj ja skusim tento. Lenze nemam domacu pekarnicku, tak dufam, ze sa to podari aj "rucne".
pusta1
veľmi vydarené pečivo :-) palec hore :-)))
*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia