Dvojfarebný pšenovník

danda3 - fotkadanda3, 18. júla 2015
Dvojfarebný pšenovník
Foto: danda3

Alebo ako si zamaškrtiť bez výčitiek.☺

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

 hrnček
2 ks
3 - 4 PL
2 PL
12 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrnček pšena (cca 270 g) prepláchneme na sitku pod tečúcou vodou - netreba sparovať, nemala som ho nikdy horké - zalejeme 2 hrnčemi vriacej vody, pridáme štipku soli a trošku oleja. Dusíme 15 minút bez miešania ako ryžu.

  2. 2

    Vajcia si vyšľaháme do peny, postupne pridáme med, potom maslo veľkosti orecha a nakoniec arašidové maslo. Pridáme uvarené pšeno, nesmie byť horúce. Premiešame, ak je málo sladké, dosladíme ešte medom. pridáme za hrsť nasekaných orechov, dala som lieskovce a pokrájané datle.

  3. 3

    Polovicu masy dáme do keramickej misy (21 x 25 cm) vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom a vysypanej mletými orechami, uhladíme. Do druhej polovice dáme karob a premiešame a dáme na prvú vrstvu, utlačíme, vrch opäť posypeme sekanými orechami.

  4. 4

    Pečieme na 180°C cca 30 minút. Krájame úplne vychladnuté.

    Dvojfarebný pšenovník - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Je iste hodnotný, tento koláč, ale pre mňa asi tabu, sladký, nnno, možno jeden kúsok by som si aj dala.....
@marienka44 , ak poznáš struky-lúsky tzv.svätojánskeho chleba ( tak sme to volali), tak karob je z pomletého a nahrádza kakao v zdrav(š)ej výžive. Ako deti sme ho jedli.
♥Veľmi pekne ďakujem za komentáre, potešilli, ako vždy♥. Karob môžete nahradiť kakaom, arašidové maslo vynechať, ide to aj bez neho. Robievam ho veľmi často, aj bez datlí a do stredu pridávam ovocie, robila som s čučoriedkami, tento týždeň so slivkami, ten bol famózny. Ak je málo sladký, polejem ho javorovým sirupom.☺

Pridaj komentár k receptu: