Tisíci jablkový a cobydup koláč fotorecept

lyali - fotkalyali, 10. februára 2015
Tisíci jablkový a cobydup koláč (fotorecept)
Foto: lyali

Inšpirovala som sa rcp: http://www.nejrecept.cz/recept/fantasticke-jablkove-velehory-r529. Použila som lístkové cesto atď :-) Recept je nenáročný, čo v mojom momentálnom stave oceňujem :-) A ked riadne Zobraziť celý popisInšpirovala som sa rcp: http://www.nejrecept.cz/recept/fantasticke-jablkove-velehory-r529. Použila som lístkové cesto atď :-) Recept je nenáročný, čo v mojom momentálnom stave oceňujem :-) A ked riadne jablkový dezert, tak veeeľké jablká :-) Vopred sa ospravedlňujem, ak na vareche vyvareškujete na vlas podobný recept.

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti: spodný plát vyvaľkáme na veľkosť plechu (počas vaľkania som podsýpala hladkou múkou), druhý plát vyvaľkáme väčší ako plech (prekryjeme ním potom jabĺčka).

  2. 2

    Jablká olúpeme, prekrojíme napoly, zbavíme jadrovníka (poslúžila mi lyžica, ktorú používam na melónové guličky :-) ). Pokvapkala som pre istotu citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jamky som naplnila hustým domácim jahodovým džemom zmiešaným s mletými vlašskými orechami.

    Tisíci jablkový a cobydup koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spodné cesto som posypala mletými orechmi. Poukladala naň naplnené polky jabĺk. Na jabká a okolo nich pokládla kúsočky masla, posypala mletou škoricou a práškovým cukrom. POZN. cesto som dala na suchý plytký plech (do mojej rúry sa zmestí plytký 33,5 * 35,5 cm).

    Tisíci jablkový a cobydup koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prekryla som vrchným plátom cesta a hranou dlane urobila medzi jablkami cestičky (jablká som mala poriadne, preto bolo vhodné ich prekryť väčším plátom cesta oproti veľkosti plechu), postriekala studenou vodou (nepotrela žĺtkom) a piekla dozlata. POZN. v mojej rúre som piekla na 180C, asi 25 min.

    Tisíci jablkový a cobydup koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    :-)

    Tisíci jablkový a cobydup koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a la jablko v rýchlejšom župane :-) No čo a dostala som k tomu ešte aj chuť na puding s nastrúhanou čokoládou a ďalším prídelom nasekaných orechov (už len pár dní si dovolím tehotenské chute :-))) ).

    Tisíci jablkový a cobydup koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    POZN. použila som 400g-ové lístkové cesto, 4,5 ks jabĺk na môj plech a ostatné "odoka".

Diskusia k receptu

radost
@lyali
maškrty moje milé-aké boli s vami dobré života chvíle..!!
no-prišiel čas-a moje telo našlo v nich "vlas"..
tebe držím palčeky dievčatko..
nech šťastne dopadne života skúška zakrátko..
nech BOH žehná teba i dieťatko..:-)
tiginko
perfektne to vyzerá... určite stojí za hriech aj za vyskúšanie. Ako si na tom s časom @lyali ? Ešte niečo stihneš upiecť? :-) Aj ja držím palce
denyany
Super papanica! Aj s tým pudingom. Dostala som naň veľkú chuť, aj keď tehotná nie som:-) Nech ti všetko dobre dopadne.
evusik
krásne si napiekla :-) tvoji chlapi si určite pochutili, ale veď ty do termínu ešte pár koláčov stihneš :-) krásne foto, si šikulka... prajem všetko dobré...
jerica
Vyskúšam, lákavé až, až, hneď by som si dala duplu :-) ide do zlatej knihy varechy, zahviezdi aj vnúčatam :-)
k599
No tak teda, to je fajn! "Varecháčkovia" nám tu od Nového roku začínajú pekne prirastať. Najskôr @svedka , teraz je na rade @lyali a ak som to nepochopil zle, že by aj @paploska ?
Prajem Vám milé dámy, veľa zdravia a nech to dopadne na jednotku!!!!
K receptu: Vynikajúce, 5 hviezdičiek.
k599
@paploska :-))), len si nepotvrdila, či sa mýlim? Alebo si to necháš len pre seba? ;-)
1x elixir
k599
Tak Ti držím všetky palce aj prsty, ktoré mám! Veľa zdravia prajem!!!!
1x elixir
lyali
ooo, @vsetkym velmi pekne dakujem AAA mila @jerica , dakujem za dodanie odvahy, ved vies :-) @paploska , Tvoje ps som teda spravne pochopila a taktiez blahozelaaam :-) tak sa opatrujme :-) @k599 , krasne si to napisal (si krasne vsimavy muz) :-)
k599
Ďakujem Ti milá @lyali a z celého srdca a fakt úprimne Ti prajem /keď že si Žilinčanka/ DUBEŇ zdravia!!!!!
pusta1
@lyali , @paploska ,
obom vám prajem veľa šťastia a nádherné sladké spoločné chvíle potom s vašimi ratolesťami v dobrom zdravíčku :-)
za všetko letí *****
elixir
Koláč by som si dala veru hneď, je moc krásny a pritom aký jednoduchý :) plus všetko dobré prajem :) ♥
1x lyali
havino
ty naša krásna tehulka, už som Ti písala, že mi seba pripomínaš, pri druhom som miesila kysnuté cesta 3 x do týždňa, chute, sú chute, koláčik chutný, lákavé foto, vieš čo, som ja takto skúšala s celými malými jablčkami, som ich zapiekla v piškótovom ceste, tiež boli plnené džemom, orieškami.
@paploska a @lyali , užite si to krásne obdobie a budťe zdravé a zdraví spoločne
katka78
Robievam podobne, s lekvárom, orechmi, alebo makom, alebo aj na slano, ale jabĺčka balím jednotlivo. Nabudúce vyskúšam takto.
1x lyali
katka78
Tak teda vyskúšané, oproti môjmu zvyčajnému postupu jednoduchšie v tom, že netreba baliť jabĺčka jednotlivo, takže je to šikovnejšie. Ďakujem @lyali za inšpiráciu, budem si odteraz postupy podľa potreby prestriedavať. Robievam totiž tieto jabĺčka na slano/na sladko pomerne často, hlavne, keď ich nakúpim viac ako len tak zjeme a v istom bode ich už treba nejako šikovne zlikvidovať :-) Ďakujem a prajem krásny deň!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia