(recepty podľa klikanosti)

prazdny

Maková roláda s džemom z červeného melónu

Dezerty

Zákusok veľmi chutný. odložila som si kôli nemu jeden pohár džemu z červeného melónu, ktorý...

prazdny

Pulao s panírom a hráškom

Bezmäsité jedlá

Ryzu si na pol hodiny namocime vo vode. Potom preplachneme cistou vodou a scedime.

prazdny

Cukinová nátierka

Bezmäsité jedlá

Na troche oleja osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocečky pokrájanú papriku a chvíľu podusíme....

prazdny

Obyčajná sarma?

Bravčové mäso

Dal som do vyhľadávača na Varecha a nikde sarma. Jedno super papaníčko, ale moc...

prazdny

Bezlepková vianočka s tvarohom

Koláče

Aj vy si niekedy cez víkend dáte radi na raňajky vianočku s maslom a kakaom? Ahaaaa, ...

prazdny

Chlapské plátky

Hovädzie mäso

Mäso naklepeme, osolíme, trochu okoreníme, obalíme v múke a na oleji opečieme z oboch...

prazdny

Pomarančovo-orechové muffiny

Nápoje

Snažím sa variť a piecť zdravo a veľa ľudí odsúdi moje jedlo už len pri tom, ...

prazdny

Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke

Hovädzie mäso

Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame...

prazdny

Banánový chlebík

Koláče

Najprv zmiešame v miske múku, prášok do pečiva, soľ a sódu bikarbónu. V ďalšej...

prazdny

Veľkonočné škoricovníčky

Dezerty

Tieto škoricovníčky nesmú chýbať u nás na sviatky. Sú veľmi jemné a veľmi pekne voňajú,...

prazdny

Perkelt z drobkov moriek

Hlavné jedlá

Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, ...

prazdny

Kapustový nákyp s údeným mäso

Bravčové mäso

Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, ...

prazdny

Ockov silvestrovský králik

Hlavné jedlá

Vacsi pekac si vylozime alobalom tak aby nam alobal precnieval cez okraj. Ulozime donho umyteho kralika...

prazdny

Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou

Bravčové mäso

Na pracovný stôl rozložíme hriankový chlieb a potrieme rovnomerne majonézou a horčicou, rozdrvíme bryndzu, naukladáme...

prazdny

Sendvič so šampiňónmi a orechmi

Bezmäsité jedlá

Šampiňóny podusíme na cibuľke, ktorú najskôr urestujeme na oleji do sklovita, do toho nakrájame papriky na...

prazdny

12-hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou

Hlavné jedlá

Toto jedlo nepotrebuje veľa námahy, ani dlhé státie pri sporáku. Jednoducho len čas a trpezlivosť....

prazdny

Morčacie rezníky na hubách shiitake a sušených paradajkách

Hlavné jedlá

Mala som chuť na morčacie mäso a v chladničke bolo posledných pár húb shiitake. Vznikol z...

prazdny

Šťava plná energie

Nápoje

Papája je vynikajucim zdrojom vitamínu C a betakarotenu, ktore su dôležite pre zdravu pokožku a imunitný...

prazdny

Carpaccio z Tafelspitzu

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...

prazdny

Mäsovo–zeleninový koláč so syrom

Hovädzie mäso

Na olivovom oleji opečieme posekanú cibuľu s pokrájanou mrkvou (na malé kocky), pridáme pretlak, orestujeme,...

prazdny

Muffiny

Koláče

Banány rozpučíme, pridáme olej premiešame. Pridáme muku , prášok , soľ a cukor. Všetko premiešamepridáme čokoladu...

prazdny

Sedliacka omeleta

Hlavné jedlá

Tento recept robievam roky, ani neviem odkial ho mám. Je to rýchle a dajú sa použiť...

prazdny

Halušky trochu inak

Bezmäsité jedlá

Mal som dneska hríby a potreboval som urobiť rýchly obed.

prazdny

Bravčové kotlety s hruškou

Bravčové mäso

Kotlety naklepeme, opečieme na oleji, preložíme so šťavou do pekáča a okoreníme ich. Na...

prazdny

Bazalková polévka

Večera

Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...

prazdny

Letný šalát z krabích tyčiniek

Večera

Rýchly a chutný šalát na letné ale aj na iné dni. Zaručene vám bude hutiť...

prazdny

Mandlové mléko

Nápoje

u tohoto mlíčka kravičky netrpí :)

prazdny

Biely bezlepkový chlieb vo forme

Bezmäsité jedlá

Ak si chceme urobiť rýchlo chlebík bezlepkový, tak si ho upečieme vo forme.

prazdny

Vyprážance

Dezerty

Všetky suroviny dobre zmiešame a necháme odpočívať pol hodinku na teplom mieste.