Foto: ivocka5
Recept na tieto mafiny je z knihy 1 cesto, 100 mafinov :-) Veľkosť hrnčeka je 200 ml.
12
porcií
porcií
15-20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Karamelky dáme do igelitového vrecka a tĺčikom nadrobno roztlčieme. Prípadne nakrájame nožom na drobné kúsky.
- 2
Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, soľ, cukor a rozdrvené karamelky a premiešame.
- 3
V ďalšej miske zľahka rozšľaháme vajíčka, vmiešame smotanu a olej. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny. Premiešame, aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytočne nemiešame.
- 4
Formu na mafiny vymastíme a jamky (košíky) naplníme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 200°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu