Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...
Pizza so slaninkou a skaramelizovanou cibuľou
Spravíme si kysnute cesto vymiesením všetkych surovín. Ja ho robím v pekarničke. Cesto musí byt mäkké a...
Marinovaná pečená krkovička à la Jayrro
Receptov na pečenú krkovičku je nespočetne veľa, ale žiadny podobný recept som ešte nevidel. Vymyslel...
Obyčajná sarma?
Dal som do vyhľadávača na Varecha a nikde sarma. Jedno super papaníčko, ale moc...
Bryndzová polievka od svokry
Bryndzu milujem na všetky spôsoby :-) Prvýkrát som bryndzovú polievku jedla u svokrovcov ... tak posúvam...
Kuracie stehná pečené na brokolicovo-hubovej plnke
Pôvodne som chcela robiť stehná pečené na kyslej kapuste, ale keďže včera som robila halušky s...
Jarný slaný koláčik
Tanto super recept som našla na internete a hned ma zaujal. Skúsila som teda upiecť a naozaj...
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
Pasta salad
Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie...
Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou
Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout
Sladká hruška
hrušku alebo jablko ošúpeme a vyberieme jadernik, varíme nad parou 10-15 min.
Vianočné rybie krokety
V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...
Omeleta s čerstvým špenátom
V miske vymiešame žĺtky so soľou a horúcou vodou. Pridáme umytý a nadrobno posekaný špenát...
Veľmi zdravá zmrzlina
V lete je na osvieženie vynikajúca lacná a hlavne zdravá... mám to od mojej maminky...
Zeleninové taštičky
Tento recept som "zdedila" po mojej tete. Pripravujem ho dosť často, hlavne v lete keď...
Hrušky pošírované v zelenom čaji
Jednoduchá ovocná lahôdka, ktorú môžete jesť ako prílohu či samostatný chod - dezert.
Kuracie stehienko so zemiakmi a zeleninou
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...
Morčacie rezníky na hubách shiitake a sušených paradajkách
Mala som chuť na morčacie mäso a v chladničke bolo posledných pár húb shiitake. Vznikol z...
Piñata cake
Kamarátka mala narodeniny a ja som jej chcela upiecť nejakú originálnu (a hlavne ľahkú:D) tortu. Postup...
Brokolicovo– cestovinová dúha
Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...
Osmažené krupicové šišky se sýrem a řeřichou
Zahřejeme mléko, do kterého za stálého míchání metlou sypeme krupici. Mícháme stále, dokud směs...
Ovocné semifredo
Zo žĺtkov a cukru ušľaháme penu, z bielkov tuhý sneh. Šľahačku ušľaháme do tuha...
Knedľová roláda s hubovou plnkou
Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale...
Grilované hlivy
Klobúčiky hlivy nasucho očistíme, na dno pekáča položíme po 2 plátky slaniny a dáme pod gril...