Foto: marianna76
Chcela som vyskúšať viac receptov na pizzu, ale bojím sa aká by bola. Tento recept som našla veľmi dávno v knihe z knižnice a Zobraziť celý popisChcela som vyskúšať viac receptov na pizzu, ale bojím sa aká by bola. Tento recept som našla veľmi dávno v knihe z knižnice a odvtedy iný nerobím.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Do mise si dám múku, droždie pomrvené, cukor, soľ, pridávam aj bylinky do cesta,napr. oregano,tymián alebo pizza korenie, vodu, olej. Varechou ho dobre premiešam, tak ako kysnuté cesto, posypem jemne múkou nechám prikryté kysnúť 1/2 hodiny. Potom ho znova varechou preváľam v miske, tak aby sa nelepilo, varechou vytvarujem bochník , ktorý prerežiem do kríža, zaprášim znovu trochou múkou a nechám ešte kysnúť 1/2 hodiny.
- 2
Nezabudneme si zapnúť rúru, skôr, aby po ozdobení pizza dlho nečakala na vhodnú teplotu. Pripravím si suroviny,ktoré sú treba na pizzu, každý podľa svojej chuti. Nastrúham si syr. Cesto môže ísť aj na vymastený plech, ja som dala na pečiaci papier, rukami od oleja som ho tam poroztláčala.
- 3
Cesto môžeme potrieť rajčinovým pretlakom, dať cesnak, bylinky, salám, olivy.... podľa chuti. Tento raz som použila moju salsu, ktorú som mala v mrazničke http://varecha.pravda.sk/recepty/salsa-rajcinovo-cesnakova-omacka-fotorecept/20523-recept.html na ňu som pokrájala zbytok slaniny, ešte tymián a oregáno. Dáme podľa možnosti ihneď do trúby, nech nám zbytočne ešte nekysne. Dávam na 220.
- 4
Asi takých 15 minút. Kto má rád pripečenejšu a chrumkavejšiu aj viac minút. Potom, až keď je upečená pridám na celú plochu nastrúhaný syr. Lepšia je tehla, tá sa krajšie roztečie, ale tentoraz u nás mali iný.
- 5
zavriem rúru, vypnem a nechám ju tam asi 4 minuty, nie viacej. lebo potom je syr taký tvrdší. Olivy som samozrejme zabudla dať, hoci som si ich nachystala...
- 2
Diskusia k receptu