
Foto: jarushka1981
Svieži a chrumkavý, vhodný na akúkoľvek príležitosť. Vyvážená chuť sladkého a kyslého.
porcií
príprava
Suroviny
60 g |
|
2 hrste |
|
2 PL |
|
3 - 4 ks |
|
z 1 citróna |
|
500 g |
|
1 téglik veľký |
|
2 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jablká nastrúhame na hrubo a polejeme šťavou z jedného citróna. Naložíme na dno pohára 2 lyžice.
-
2
Cornflakes dáme do sáčku a rukou po nich pobúchame, aby sme ich "rozdrvili" na menšie kúsky, nie však úplne na múku. Chceme, aby zostali chrumkavé.
-
3
Dve hrste orechov rozsekáme nožom na mešie kúsky.
-
4
Cornflakes, orechy a med zmiešame dokopy. Z tohoto mňa chytajú vždy nervy, lebo sa mi to zvyčajne niekde rozsype ako to miešam. Preto odporúčam hlbšiu misku :-D aby nechrúpala podlaha :-D Masu dáme na vrstvu jabĺk.
-
5
Rozmiešame si mascarpone, jogurt (ja som použila smotanový, ale nemusí byť), vanilkový cukor. Lyžicou suroviny premiešame a navrstvíme na vrstvu sladkých cornflakesov s medom. Vrch dezertu ozdobíme strúhaným jablkom a plátkom citrónu. Odporúčam podávať chladené. Vyskúšajte dezert aj z malín, prípadne ríbezlí, je tiež výborný.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu