
Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.

Grilovaná zelenina s čočkou
Na grilu, ale i na grilovací pánvi vyrobím tuhle delikatesu kdykoliv během roku. Příloha ke...

Žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky. Mlieko uvedieme do varu a odstavíme. V horúcom mlieku ušľaháme vajcia,...

Trenčianske halušky s karamelovým krémom
Nemám poňatia prečo sa takto volajú... Po mamke som zdedila 30 ročnú knihu Múčniky, tak z...

Cuketové čili (fotorecept )
Tento recept venujem SJUZ, ktorá obľubuje čili a všetko pikantné. Pôvodne som tento úmysel nemala ( prepáč...

Zemiakový (prílohový) šalát s medovo-horčicovou zálievkou
Med s horčicou miešame a postupne prilievame olej, aby sa nám ingrediencie spojili. Zálievku ochutíme...

Talianska fazuľa s rozmarínom
Tento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi...

Fazuľové struky v škoricovej omáčke
Takže... Toto je môj prvý recept, ktorý je od mojej mamky. Ak ho varievala, ...

Salát z velkých bílých fazolí a kyselého zelí
Nejsem zrovna nadšenec fazolový, ale tyhle velké mi i chutnají. A hlavně, tenhle salát...

Mrkvovo-šošovicový šalát s cesnakovou zálievkou
Najprv si pripravíme cesnakovú zálievku. Cesnak ošúpeme a rozpučíme. Do mixéra (ja som použila mixér...

Paradajková ryža
Prepláchnutú ryžu opražíme na oleji, zalejeme vodou, osolíme, pridáme cibuľu so zapichnutým klinčekom a...

Fazuľkový prívarok s petržlenovou vňaťou
Variabilné varenie s maximálnym využitím čerstvej petržlenovej vňate, bolo po dlhé desaťročia „top secret special force“,...

Celestínske rezance bezlepkové
Už vás nudia klasické závarky do polievok? Ak práve dnes máte chuť vyskúšať niečo nové, máme...

Mrkvička na masle
... vhodná na rýchlu a zdravú večeru, alebo ako príloha. Recept vznikol za tmavého intrákového...

Zemiakovo-ovsená mňamka s kôprom
Ostali vám varené alebo opečené zemiaky? Spravte si kôprovo zemiakovo ovsenú dobrôtku ... Ja si na...

Sušené paradajky v olivovom oleji
Delikatesa, ktorú si môžeme pripraviť aj z vlastnej úrody. Výborná príloha do šalátov, na...

Majonéza z pečeného cesnaku
Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Zatiaľ očistíme cesnak, dáme ho do menšej sklenej misky a zalejeme...

Šafranovo– maslová omáčka
Na roztopenom masle necháme krátko restovať šafran, podlejem vínom, pridáme vývar, korenie a povaríme....

Slonia bomba
Výborný šalátik, vhodný ako predjedlo alebo studená večera, s chlebom, bagetou...

Plnená kuracia koža
Mám ho od známej a oblizovala sa celá naša rodina vrátane babičiek a dedkov...

Makovo-ovsené kopčeky
Dnes je u nás strašné počasie, prší a prší a prší. Na záhradke sa nedá...

Fučka
Ošúpeme zemiaky, dáme variť. Keď sú uvarené, zlejeme ale nie všetku vodu. Necháme od spodu asi 3...

Efelik s cesnakovým jogurtom
Dalšia zelená dobrota, ktorú si nazbierate sami vonku v prírode ;-) a pripravíte z neho naozaj "bleskovo"super...

Zemiakovo-rukolové košíčky
Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...

Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule
Toto je zdravšia alternatíva k často podávaným syrovým dipom servírovaných na rôznych stretnutiach.

Gazdovské bagety
Tento recept pripravujeme často, vždy ho však trošku inovujeme napríklad sme už skúšali prisypať aj gyros...