Dajú sa použiť do rôzných polievok : cesnaková, zásmažková, taktiež do rôzných prívarkov a omáčok.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené ošúpane zemiaky uvariť, roztlačiť na kašu. Slaninu nakrájať na maličké kocečky a jemne vyškvariť, nie celkom upiecť.
- 2
Zemiakovú kašu,vyškvarenú slaninku aj s masťou, múku, vajce,papriku a soľ,zmiešajte a dôkladne vymiešať, zhotoviť malé guľky a vyvariť vo vode.
- 3
Poradím polievku: Vodu v ktorej sa varili zemiaky nevylejte, len zlejte zo zemiakov . Do tejto vody dajte zeleninu a varte do mäkka, pred doverením môžete vložiť zhotovené gulky do tejto polievky , vyvariť ich ,/ teda nevariť ich vo vode/ časť použiť v polievke a časť odložiť do inej polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@dry ,ty si myslíš,že dôchodkyne sa nudia,väčšinou človek posudzuje podľa seba.
Ved žena ked príde do dôchodku,tak má viac roboty ako ked robila.Chce všetko porobiť,čo nestihala,ked robila.