Šafranovo– maslová omáčka

Martin Králik
šéfkuchár Hotela Husárik v Čadci, 9. februára 2010
Šafranovo– maslová omáčka
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

5 g
200 g
400 ml
200 ml
5 g
7 g
300 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Na roztopenom masle necháme krátko restovať šafran, podlejem vínom, pridáme vývar, korenie a povaríme.

  2. 2

    Ku koncu omáčku zahustíme solamylom, pridáme smotanu a dochutíme soľou.

  3. 3

    Omáčka je výborná ku grilovanému zubáčovi na masle, podávanom na zeleninovom pirohu s restovaným špenátom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Zahusťujeme tak, že solamyl si dobre rozmiešame v studenej vode. Ak zahusťujeme múkou, môžeme to urobiť tak, že hrudku masla obalíme v múke a dáme do omáčky, kde sa roztopí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia