Šafranovo– maslová omáčka
Martin Králik
šéfkuchár Hotela Husárik v Čadci, 9. februára 2010
šéfkuchár Hotela Husárik v Čadci, 9. februára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Na roztopenom masle necháme krátko restovať šafran, podlejem vínom, pridáme vývar, korenie a povaríme.
- 2
Ku koncu omáčku zahustíme solamylom, pridáme smotanu a dochutíme soľou.
- 3
Omáčka je výborná ku grilovanému zubáčovi na masle, podávanom na zeleninovom pirohu s restovaným špenátom.
- 4
NÁŠ TIP: Zahusťujeme tak, že solamyl si dobre rozmiešame v studenej vode. Ak zahusťujeme múkou, môžeme to urobiť tak, že hrudku masla obalíme v múke a dáme do omáčky, kde sa roztopí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu