Ostali vám varené alebo opečené zemiaky? Spravte si kôprovo zemiakovo ovsenú dobrôtku ... Ja si na to uvarím zemiaky a upečiem stále keď potrebujem prílohu k fazuľovej alebo šošovicovej polievke alebo všade tam kde sa používa chlieb.
20
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 - 500 g (varené v slanej vode) |
|
200 ml (alebo kefírové mlieko) |
|
1 PL sušený alebo čerstvý |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
300 - 500 g zomleté |
|
na potretie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do zemiakov pridáme kôpor a spolu dôkladne zamiešame. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto ktoré je pomerne lepkavé.
- 2
Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie pomocou lyžice namočenej vo vode. Povrch potrieme olejom. Pečieme 25 minút pri teplote 180 °C.
Tiež osúch:
- 2
napodobne, ani ja nemam rada Mnamky.