Foto: tsnak
Ostali vám varené alebo opečené zemiaky? Spravte si kôprovo zemiakovo ovsenú dobrôtku ... Ja si na to uvarím zemiaky a upečiem stále keď potrebujem Zobraziť celý popisOstali vám varené alebo opečené zemiaky? Spravte si kôprovo zemiakovo ovsenú dobrôtku ... Ja si na to uvarím zemiaky a upečiem stále keď potrebujem prílohu k fazuľovej alebo šošovicovej polievke alebo všade tam kde sa používa chlieb.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 - 500 g (varené v slanej vode) |
|
200 ml (alebo kefírové mlieko) |
|
1 PL sušený alebo čerstvý |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
300 - 500 g zomleté |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Do zemiakov pridáme kôpor a spolu dôkladne zamiešame. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto ktoré je pomerne lepkavé.
- 2
Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie pomocou lyžice namočenej vo vode. Povrch potrieme olejom. Pečieme 25 minút pri teplote 180 °C.
Tiež osúch:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
napodobne, ani ja nemam rada Mnamky.