Vyskúšaný recept ktorý som dostala od staršej kolegyni.
Postup
-
1
Soľ a sodu bikarbonu dáme do tvarohu a miesime rukou kým nám nebude " čvrčkať" medzi prstami. Položiť v hlbšej nádobe do rúry zohriatej na 200 stupňov a nechať 15-20 minút. Tento syr môžme natierať na chlieb.
názov - tavený - ale vyskúšajte trebars s polovičnou dávkou a ohláste
ako sa vám podarilo a ako chutilo.
Nemôžem najsť kde som napísala ešte jeden jednoduchý recept, ale
napíšem znovu: na jeden liter mlieka domáceho ide jedna lyžica octu.
Mlieko sa položí variť a ked vrie dá sa ocot a nechá sa aby trochu
tíško vrelo, dve-tri minútky. Potom sa poberá dierkavou varechou
a kladie do plátenka a dobre solí lebo soľ aj vytečie ešte zo srvátkou.
Dobre sa zviaže a pritlačí. Za pár hodín máme tvrdý syr.
alebo pol veľkej.
alebo pol veľkej.
dostane. Teší ma že sa podarlo a že chutí. Mám ešte nejaké recepty na
smotanu a tvarohovú nátierku ale som ich ešte sama nevyskúšala.
Vyskúšam, vyfotím a pridám recept :o)