Tavený syr urobený z tvarohu

an3da - fotkaan3da, 26. januára 2012

Vyskúšaný recept ktorý som dostala od staršej kolegyni.

Suroviny

1 kg
1 lyžica
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Soľ a sodu bikarbonu dáme do tvarohu a miesime rukou kým nám nebude " čvrčkať" medzi prstami. Položiť v hlbšej nádobe do rúry zohriatej na 200 stupňov a nechať 15-20 minút. Tento syr môžme natierať na chlieb.

Diskusia k receptu

letisia
Ešte otázka. Rúru nechať ísť po dobu tých 20 min., alebo hneď vypnúť, keď syr do nej vložím?
frezia68
To ma láka vyskúšať...uložené v KK,napíšem výsledok.
palokuchki
Ja tento tvoj recept urcite tiez vyskusam. Uz som skusala niekolko receptov na taveny syr, no nebolo to ono. Dufam, ze tento tvoj mi uz konecne vyjde.
honestka
tiez vyskusam, lebo tu dostaneme tavene syry iba z Polska a nie su najvhodnejsej kvality, ked si spomeniem na moju mladost- vtedy bol taveny syr ozaj chutny. dakujem.
irenaw
už sa teším ako to vyskúšam, ďakujem :)
marianne69
aj mne sa to paci,tavene syry mi prestali smakovat,mozno tento to napravi,pekny vyraz,ze cvrckat:-)(KK)
pacik
hneď by som vyskúšala, ale aký je to smotanový tvaroh, tučný?
an3da
Tučný, taký čo sa s ním robí štrúdľa.
babidka
potesila si ma - takyto som este nerobila . Uz som skusala tiez niekolko receptov ale akosi to nebolo ono .Vzdy sa to alebo natahovalo ako guma alebo to bolo prislane ci pririedke . Mozno to tentoraz vyjde .
sovka62
Tak toto určite vyskúšam, ani som netušila, že sa syr dá taviť aj doma ( a bez pridania dusičnanov!).
evanaaa
Zasa jedna pomôcka na domácu výrobu a vy syry v regáloch, darmo sa trasiete, my vás nechceme, máme lepší, domáci. @an3da , ten lídlový vo vedierku ( poznáš?) by mohol byť?
an3da
Ja nepoznám ten lídlový vo vedierku, ani neviem či som použila správny
názov - tavený - ale vyskúšajte trebars s polovičnou dávkou a ohláste
ako sa vám podarilo a ako chutilo.
Nemôžem najsť kde som napísala ešte jeden jednoduchý recept, ale
napíšem znovu: na jeden liter mlieka domáceho ide jedna lyžica octu.
Mlieko sa položí variť a ked vrie dá sa ocot a nechá sa aby trochu
tíško vrelo, dve-tri minútky. Potom sa poberá dierkavou varechou
a kladie do plátenka a dobre solí lebo soľ aj vytečie ešte zo srvátkou.
Dobre sa zviaže a pritlačí. Za pár hodín máme tvrdý syr.

aromina
Včera som tento tavený syr robila, je výborný a dnes bol na raňajky. Použila som tučný tvaroh z Bánoveckej miekárne. Chcem len upozorniť, že treba opatrne so soľou, lebo som ho trocha presolila.
an3da
Teší ma že sa podarilo, no a tej soli môž dať trochu menej, menšiu lyžičku
alebo pol veľkej.
an3da
Teší ma že sa podarilo, no a tej soli môž dať trochu menej, menšiu lyžičku
alebo pol veľkej.
dvorka
Aj ja som robila tento syr a po vychladnutí som do neho ešte primiešala biely jogurt a prelisovaný cesnak a mali sme ho ako nátierku k lokšiam ktoré som robila podľa receptu @petravoska . Ďakujem za tip.Určite urobím ešte, lebo bol výborný tak ako bez jogurtu tak aj s ním.
an3da
Recept je zaujimavý a kým sa neskúsi akoby sa neverilo že čo sa z toho
dostane. Teší ma že sa podarlo a že chutí. Mám ešte nejaké recepty na
smotanu a tvarohovú nátierku ale som ich ešte sama nevyskúšala.
Vyskúšam, vyfotím a pridám recept :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia