Zemiakový závin s jogurtom a so syrom

Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 29. decembra 2013
Zemiakový závin s jogurtom a so syrom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
100 g
200 g
30 g




Postup

  1. 1

    Rúru zohrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie tak, aby boli zakryté aj okraje. Zmiešame jogurt, mäkký syr, cibuľku a orechy a odložíme bokom.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme domäkka, zlejeme vodu, rozmixujeme ich so štipkou škorice a muškátového orieška, pridáme žĺtky a eidam. Okoreníme. Vyšľahané bielky pridáme k zemiakom a vylejeme na plech. Pečieme 10 až 15 minút.

  3. 3

    Papier na pečenie posypeme sezamovými semienkami, upečený závin vyklopíme na papier so semienkami, zrolujeme a necháme vychladnúť. Opatrne odrolujeme a natrieme jogurtovou zmesou a opäť zrolujeme. Nakrájame na plátky.

Diskusia k receptu

nonna
Vinikajúce, krásne, chutné. Ukladám do KK.
nika72
dala by som si povedať....vyzerá to lákavo ...1*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia