Zemiakový závin s jogurtom a so syrom
Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 29. decembra 2013
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 29. decembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru zohrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie tak, aby boli zakryté aj okraje. Zmiešame jogurt, mäkký syr, cibuľku a orechy a odložíme bokom.
- 2
Zemiaky uvaríme domäkka, zlejeme vodu, rozmixujeme ich so štipkou škorice a muškátového orieška, pridáme žĺtky a eidam. Okoreníme. Vyšľahané bielky pridáme k zemiakom a vylejeme na plech. Pečieme 10 až 15 minút.
- 3
Papier na pečenie posypeme sezamovými semienkami, upečený závin vyklopíme na papier so semienkami, zrolujeme a necháme vychladnúť. Opatrne odrolujeme a natrieme jogurtovou zmesou a opäť zrolujeme. Nakrájame na plátky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu