Zemiakový závin s jogurtom a so syrom
			   Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 29. decembra 2013
		   
		   šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 29. decembra 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Rúru zohrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie tak, aby boli zakryté aj okraje. Zmiešame jogurt, mäkký syr, cibuľku a orechy a odložíme bokom. 
- 2
Zemiaky uvaríme domäkka, zlejeme vodu, rozmixujeme ich so štipkou škorice a muškátového orieška, pridáme žĺtky a eidam. Okoreníme. Vyšľahané bielky pridáme k zemiakom a vylejeme na plech. Pečieme 10 až 15 minút. 
- 3
Papier na pečenie posypeme sezamovými semienkami, upečený závin vyklopíme na papier so semienkami, zrolujeme a necháme vychladnúť. Opatrne odrolujeme a natrieme jogurtovou zmesou a opäť zrolujeme. Nakrájame na plátky. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu