Foto: janea
Chutne jedlo zo soje sa da tazko docielit, ak z nej nevytlacime hned po vareni tekutinu, teda vlastne tu zlu pachut a zapach, ktore Zobraziť celý popisChutne jedlo zo soje sa da tazko docielit, ak z nej nevytlacime hned po vareni tekutinu, teda vlastne tu zlu pachut a zapach, ktore robia soju nepopularnou. Tieto "rebierka" su fantasticke. Dnes som ich zase robila a stihla urobit par fotiek. Recept je od znameho veganskeho kuchara Jerome Eckmeiera. Ten nielenze soju povari ale vari ju dvakrat a dvakrat vytlaci vodu. Tak to robim aj ja, je to velky rozdiel, po sojovej chuti ani chyru! :)
Postup
-
1
Sojove platky varim min. 30 min. najprv v cistej vode. (Uvarim ich väcsinou den vopred.) Vodu scedim a z kazdeho platka este vytlacim medzi dvoma dostickami zvysok vody. Takto predvarene si ich väcsinou ulozim do dozy a do ladnicky, aby som na druhy den usetrila cas. Na druhy den ich dam zas varit a do vody pridam zeleninovy vyvar, sojovu omacku a ca. 2 struciky cesnaku. Varim tak dlho, pokial soja zmäkne. Soja je vtedy hotova, ak sa mi da stranou vidlicky kusok oddelit. Musi byt mäkucka a nie ako guma, ked do nej zahryzneme. Znova precedim a stavu vytlacim medzi dvoma dostickami. Takto pripravene sojove platky narezem na oboch stranach ako rebierka.
-
2
Obe strany platku potriem omackou Berbecue a posypem zmesou korenia na grilovanie.
-
3
Dam do jenskej misy a z oboch stran opeciem.
-
4
Takto opecene platky supnem este do horucej rury, vyhriatej na 220°C asi na 10 min., co je dolezite. "Rebierka" musia byt trochu chrumkave. Na tanieri si moze kto chce pridat podla chuti este z barbecue omacky. Dnes sme mali ako prilohu pyre, pokropene vypekom, k tomu paradajkovy salat s cibulkou a smotanou. Absolutna delikatesa, mate dojem, ze ste jedli mäso. :)
Vidim, ze sa tu vari aj so sojou, preto som sem dala tip, akym sposobom ziskat vynikajucu chut soje. Pekny den.:)
Kazdy mame nejaku nerest, ci slabost pre nieco, nuz kazdemu to, co chuti, mame si z coho vyberat.
"Soja ako taka je zdrava, ma ovela kvalitnejsie bielkoviny, nez su zivocisne." - clovek je vsezravec. Cize musi konzumovat maso aj zeleninu. Tak je zial od prirody clovek nastaveny, a tu neojekabatime... Clovek potrebuje pre zdravy vyvoj a zivot aj rastlinne aj zivocisne tuky. Ked chcem rastlinny tuk, nebudem ho schovavat za sojove rebierka, ale dam si cerstvu zeleninu.
pytas sa ako to moze niekto jest,skusil si ochutnat chlebik pre bezlepkacov?Skus a daj vediet.
tie platky si vyprazala este po peceni?, lebo podla foto vyprazane nie su
Lebo podla mna by sa aj oni s chutou zakusli do stavnateho steaku z masa, ale hlava im to nedovoli. Vsetko to je len a len v hlave. Tak ako vacsina psychickych poruch. Neviem, ci by som to nezaradil medzi behavioralne poruchy.
K tomuto receptu len tolko, ze je to jeden z najuspesnejsich receptov tohto TV kuchara, su nan velmi pozitivne ohlasy a u nas doma sa uz nie jeden NEvegetarian po tomto jedle zalizol. Dala som ho sem pre tych, ktori varia so sojou.
Neviete, ci dostat na SK kvasnicove vlocky? Moze to byt pod nazvom Hefeflocken. Dala by som tiez velmi dobry recept a tie vlocky su tam dolezite.