Foto: archaa
2-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
300 g |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
1/2 l |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
200 g alebo sušené alebo aj nakladané |
|
2 PL nakrájaná na rezance |
|
2 PL |
|
pár kvapiek |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. Tú hneď osmažíme na oleji do sklovita.
-
2
Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, pridáme rascu podľa chuti, popražíme a dusíme 40 minút na miernom ohni. Vždy podlievame vývarom
-
3
Potom pridáme nakrájané lesné huby a dusíme takto este 30 minút. Ďalej podlievame vývarom. Keď už je mäso skoro mäkké, pridáme kápiu (ja som mala ešte aj zelenú papriku zvyšnú z raňajok, tak som ju tam pridala tiež) pridáme kečup, worcester, prelisovaný cesnak, ešte dochutíme a nakoniec zahustíme múkou. Necháme prejsť varom a
-
4
servírujeme s ľubovoľnou prilohou (ryža, hranolky, knedľa, cestoviny, či len tak s chlebom).
Diskusia k receptu