
Hlivové rizoto
Hliva je veľmi zdravá a tak som sa rozhodol robiť rizoto. Podarilo sa a bolo výborné....

Karí z červenej šošovice s naanom podľa Moniky a Matúša Kopernických
Pozrite si, aké vegetariánske karí s chlebovými plackami nám v TV Varecha navarili tanečníci Monika a...

Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan...

Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....

Zemiaky na paprike s kuracinou
Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)!...

Cestovina so špenátom
Podobnych receptov je tu asi uz viac. Ale chcem vam ukazat, ako to pripravujem ja....

Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou
Nedávno ma v kuchyni prepadla kreatívna chvíľka a vzhľadom k tomu, že sa mi po byte...

Zemiakové placky na maďarský spôsob
Deň vopred uvarené zemiaky olúpeme, nastrúhame do misky a pridáme prelisovaný cesnak. Do hrnčeka dáme vajcia,...

Diviačik pre oslávenca
Toto je recept na diviačika v pare robenom a v lístkovom ceste zapečenom. Oslávenec, ktorý...

Smotanovo - šampiňónové cestoviny
pre milovníkov húb. skvelá chuť, úžasná vôňa. odporúčam :)

Bravčové so skaramelizovanou cibuľou a s cesnakom
Variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou „šmakuje“ úžasne! Nedávno som túto technológiu použil...

Prepeličky na rytiersky spôsob
Tento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept....

Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme,...

Hovädzí guláš
Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí...

Kapustové karbonátky
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ju a necháme odkvapkať. Potom...

Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...

Thajské rezance vo woku
Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a...

Karfiol v karí omáčke
Tento recept som našiel v jednej starej brožúrke "Diétna kuchyňa" z roku 1959, ktorú mám po...

Ham & eggs & mozzarella
Nedávno som bola vo Francúzsku a na letisku som si dala niečo, čo sa trocha podobá...

Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti
Kyslu kapustu mame velmi radi. Da sa pripravovat na rozne sposoby. Tu je zvykom robit...

Kuracie prsia od Nanette
Tento recept mám od nevesty. Ona preferuje rýchlo uvarené jedlá. Dnes som varila podľa jej...

Letná omeleta z karfiolu
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Celozrnné „čierne zlato“ so zeleninou a s mozzarellou (HIT)
Dnes vám opäť prinášam recept z antihistamínového súdka. Predstavím vám najzdravší druh ryže a tolerované sorty...

Slaný posúch s paradajkami
Na večeru som pripravila tento chutný posúch, miesto večere: "chlieb s niečím... " ako 2v1...

Teľacie fašírky s cuketou
Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 15 minút postáť, aby pustila vodu. Po odstátí ju...

Balkánska zelenina
Recept mám z veľmi starého nemeckého časopisu Petra. Prvý raz som ho robila s veľkou nedôverou...

Krevety vhodné na oslavu
Odchadzam pracovne na niekolko dni na sever a tak sme si pripravili Valentina uz v sobotu...

Moja hubová polievka
Jar v plnom prúde, blíži sa leto a s ním hubová sezóna, a tak treba...