Foto: mnamkyhamky
Což takhle dát si špenat ? :)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
palacinky: | |
100 g |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
špenátová plnka: | |
400 g |
|
1 ks väčšia |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
2 ks - strúčiky |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
zálievka: | |
1 ks |
|
50 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Palacinky: Do sójového mlieka primiešame vajíčko a pomleté ovsené vločky, a podľa potreby múku. Cesto necháme stáť cca 10 min. Palacinky pečieme na kvapke oleja. (vyšlo mi 8 ks)
- 2
Špenátová plnka: Na oleji spražíme cibuľu. Potom pridáme špenátový pretlak a zalejem mliekom. Chvíľu povaríme. Pridáme vajíčko, múku, osolíme, okoreníme a varíme až do zovretia. Pridáme cesnak a ešte povaríme. Nakoniec pridáme na jemno nastrúhaný syr podľa chuti. Necháme trošku vychladnúť. (toto množstvo sa nespotrebuje celé do palaciniek, ja som zvyšok použila ako omáčku na špagety pre ocka :))
- 3
Palacinky naplníme špenátovou plnkou a zrolujeme. Ukladáme do vymastenej formy na pečenie (jánskej misy). Zalejeme zmiešaným mliekom s vajíčkom. Vrch posypeme nastrúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 200°C cca 20 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
poznámožka pod čiarou, jánske sklo tak na upresnenie (ak to náhodou bol len preklep, tak ďalšie riadky sú bezpredmetné
zapekacia misa je vyrobená z ohňovzdorného skla- (Jenské sklo)
a to sa volá podľa nemeckého mesta JENA, kde bola prvá fabrika ,
kde sa vyrábali takéto riady