Zapekané ovsené palacinky plnené špenátom

mnamkyhamky - fotkamnamkyhamky, 7. apríla 2012

Což takhle dát si špenat ? :)

3-4
porcie
80 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

palacinky:
100 g
300 ml
1 ks
špenátová plnka:
400 g
1 ks väčšia
200 ml
1 ks
2 ks - strúčiky
2 PL
zálievka:
1 ks
50 ml




Postup

  1. 1

    Palacinky: Do sójového mlieka primiešame vajíčko a pomleté ovsené vločky, a podľa potreby múku. Cesto necháme stáť cca 10 min. Palacinky pečieme na kvapke oleja. (vyšlo mi 8 ks)

  2. 2

    Špenátová plnka: Na oleji spražíme cibuľu. Potom pridáme špenátový pretlak a zalejem mliekom. Chvíľu povaríme. Pridáme vajíčko, múku, osolíme, okoreníme a varíme až do zovretia. Pridáme cesnak a ešte povaríme. Nakoniec pridáme na jemno nastrúhaný syr podľa chuti. Necháme trošku vychladnúť. (toto množstvo sa nespotrebuje celé do palaciniek, ja som zvyšok použila ako omáčku na špagety pre ocka :))

  3. 3

    Palacinky naplníme špenátovou plnkou a zrolujeme. Ukladáme do vymastenej formy na pečenie (jánskej misy). Zalejeme zmiešaným mliekom s vajíčkom. Vrch posypeme nastrúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 200°C cca 20 min.

Diskusia k receptu

gaabinka
tá vytekajúca špenátová plnka vyzerá brutálne:) určite vyskúšam.
nelajsia
príjemná obmena klasického špenátu....šikuľka si, len tak ďalej... a ocino je určite rád, keď má takú kreatívnu kuchárku doma...pekné sviatky
zvoncek
Si šikovná, a varíš pestro a zaujímavo, držím Ti palce, aby ťa to naďalej bavilo
poznámožka pod čiarou, jánske sklo tak na upresnenie (ak to náhodou bol len preklep, tak ďalšie riadky sú bezpredmetné
zapekacia misa je vyrobená z ohňovzdorného skla- (Jenské sklo)
a to sa volá podľa nemeckého mesta JENA, kde bola prvá fabrika ,
kde sa vyrábali takéto riady
mikat
Tieto palacinky sú fakt chutné :) Malý pôvodne štrajkoval, že nejde jesť, ale keď som mu vtisla palacinku do úst, hneď bežal k stolu :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia